Akhirnya tercapai juga hasrat Siti Nurhaliza dan Datuk K, untuk berjalan di atas redcarpet. Di sebalik cemuhan sesetengah masyarakat dan golongan artis di Malaysia yang cemburu di atas kejayaan Siti, Siti tetap tabah dan berjalan dengan penuh bergaya di majlis yang berprestij yang diadakan pada hujung minggu lalu di Staples Center, Los Angeles, Amerika Syarikat. Untuk itu, Siti akan membawa bersama album rakaman di Albert Hall dan Transkripsi untuk diberi pada pihak-pihak berkenaan,” katanya penuh harapan. Dia yang sudah 11 tahun membabitkan diri dalam bidang seni telah mengenakan busana rekaan pereka Datuk Bernard Chandran, kebaya berwarna hitam putih daripada kain jenama Chanel yang dibeli dari London. Siti Nurhaliza merupakan artis Malaysia yang berjalan di redcarpet pada Majlis Anugerah Grammy.

 

Gambar Siti Nurhaliza di 49th Grammy Award 

Jelas Siti, dia amat gembira dapat hadir di majlis berprestij tersebut setelah memenangi Selebriti Pakaian Terbaik tahun lalu di majlis khas Breakfast with the Star’s STAR Movie menerusi pakaian ciptaan Radzwan Radzwill. Sungguhpun begitu, Siti hadir ke Grammy Awards dengan pakaian ciptaan Datuk Bernard Chandran yang juga hasil dari idea kreatif Datuk K. Ditanya oleh akhbar Utusan Melayu mengapa Siti tidak mengenakan rekaan Radzwan, Siti menjawab, beliau tidak kisah sesiapa sahaja yang merekakan baju untuknya asalkan ianya selesa.

[TEKNIK MENGURAT PEREMPUAN DAN LELAKI BERKESAN]

Gambar 49th Grammy Award Siti Nurhaliza & Datuk K

Baju yang membuatkan Siti memenangi gelaran “Best Dressed Celebrity” tahun lalu dan seterusnya dua tiket ke 49th Grammy Awards di Los Angeles, Amerika Syarikat (images: mstar.com.my)

Siti Nurhaliza Starworld