Raja Muda Perak Raja Dr Nazrin Shah akan melangsungkan perkahwinan pada 17 Mei ini di Istana Iskandariah, Bukit Chandan, di sini. Berikutan dari itu Sultan Perak Sultan Azlan Shah telah berkenan untuk menyempurnakan istiadat perisytiharan lantikan Raja Puan Besar Perak Darul Ridzuan dan penganugerahan Darjah Kerabat kepada isteri Raja Nazrin di Istana Iskandariah pada 18 Mei. Istiadat persandingan diraja akan dilangsungkan pada 19 Mei ini di Balairong Seri, istana itu pada sebelah malam, diikuti dengan majlis santapan diraja. Congratulations to Raja Nazrin. I really like to tell people something about the lady, but not allowed by the Palace..so need to hold it people..Come back here for more juicy stuff. Walaubagaimanapun, pihak Utusan Malaysia dan Kosmo tidak mengendahkan larangan ini dan telah mengeluarkan kenyataan spekulasinya sendiri bahawa gadis pilihan anak raja tersebut ialah Zara Davidson, seorang bangsawan Kedah. Hmmh..Since dah keluar berita and gambar has been released officially by the palace.. if I may add, she’s the Managing Director of Forthwave Consulting, a software development compant at Menara Pan Global.

Zara Davidson, Forthwave Consulting? Bakal Isteri Raja Nazrin?

Gambar Raja Nazrin Shah Kahwin

Gambar Zara Davidson

BAKAL RAJA PEREMPUAN BESAR PERAK, ZARA DAVIDSON

Â

Dilahirkan di Ipoh pada 22 Mac 1973, Zara is the youngest daughter of four siblings of William Davidson dan Sharifah Azaliah Syed Omar Shahabudin. Zara has 3 brothers. Zara, who has strong interests in foreign language, received and early education at SMJK Convent Ipoh (yang juga telah melahirkan Amy Mastura dan Datuk Michelle Yeoh) dan mewakili sekolahnya dalam sukan skuasy dan tenis dari tahun 1988 hingga 1990.Beliau juga mewakili Perak dalam sukan renang antara tahun 1981 dan 1987.Selepas menamatkan A-Levels di Prime College di sini pada 1992, Zara ke United Kingdom untuk melanjutkan pengajian dalam bidang kejuruteraan kimia di University Nottingham dan lulus dengan ijazah kelas pertama pada Julai 1995. Zara menyertai Jabatan Penilaian Perniagaan di Unit Perancang Korporat Petronas pada Disember 1995 dan merupakan sebahagian daripada kumpulan yang bertanggungjawab atas kejayaan membangunkan kompleks bersepadu petrokimia di Kertih dan Kuantan, yang rakan kongsi asingnya termasuk BP, BASF, Dow Chemicals dan Mitsubishi.

Gambar Zara Davidson - Raja Nazrin Future Bride

THE NEW PERAK’S RAJA PUAN BESAR

Mila Fan Club Dafi Fan Club Heliza Fan Club Get These Akademi Fantasia FanClub Badges Now! Show Your Support – Click Here!

[UPDATED: PLEASE CHECK OUT THE ROYAL WEDDING POST BY SYOKKAHWIN.COM -CLICK HERE]