Tergeliat juga nak sebut nama Emilda Rosmila Abdul Hamid. Beliau adalah seorang pelakon yang sedang meningkat naik di kala ini dan adik kepada Emilia Rosnaida yang pernah glamer pada satu waktu dahulu dan kini sudah menjadi isteri kepada AC Mizal. Lakonan Emilda Rosmilla yang berkesan sebagai MANJA dalam siri drama pujaan ramai MANJALARA, membuatkan nama beliau semakin dikenali. Di dalam MANJALARA, Emilda membawakan watak yang mencabar sebagai gadis gemuk yang disiarkan pada Isnin hingga Khamis, jam 6.30 petang di TV3. Teringat pula saya kepada UGLY BETTY. Tetapi MANJALARA mempunyai tema dan jalan cerita yang agak berlainan. Bukan itu sahaja, kadangkala, watak itu terbawa-bawa di luar. Emilda pernah dipersendakan oleh rakan di set penggambaran, malah diluar juga ada orang yang mengata. Ini amat menginsafkan diri Emilda dan membuatkan beliau lebih menghargai perasaan mereka yang bersaiz besar.

[youtube]eHB8IXVco48[/youtube]

SEDUTAN EPISOD MANJALARA

MANJALARA adalah sebuah TELENOVELA yang diadaptasikan daripada cerita MY SWEET VALENTINA yang menggarap kisah konflik keluarga dan perebutan harta. Telenovela ini adalah arahan KHABIR BHATIA. Hmmh dah dua kali cerita tiru orang lain, mula-mula dengan CINTA dari LOVE ACTUALLY. Hope Khabir Bhatia can have his own original idea from start to finish.

EMILDA ROSMILA SEBAGAI MANJA DALAM MANJALARA

EMILDA ROSMILA SEBAGAI MANJA DALAM MANJALARA

[GOSSIP ARTIS INDONESIA – CLICK HERE]

INTIPATI Kisah MANJALARA adalah seperti berikut:
“Manjalara anak kepada pasangan Kamarul (Azhar Sulaiman) dan Marisa (Rozita Chek Wan). Ibu Manja, Marisa, seorang penyanyi dan pelakon terkenal yang berharta. “Entah bagaimana suatu hari keluarga dikejutkan dengan berita kehilangan Marisa sehingga abang kandung Marisa (Mustafa Kamal) dan isterinya, Sahara mengambil keputusan tinggal di rumahnya.“Bagaimanapun setelah Marisa dijumpai semula dan ingin kembali ke pangkuan keluarga, Sahara bimbang Marisa akan mengambil semula hartanya. Menghalang semua itu berlaku, Sahara membunuh Marisa pada hari pertama dia pulang.“Pun begitu tanpa pengetahuan Sahara, segala peninggalan harta sudah diwasiatkan ke atas nama Manjalara dan dia akan memiliki segalanya apabila berusia 18 tahun. “Sebab itulah pelbagai taktik dilakukan Sahara untuk memastikan Manjalara yang kini berusia 17 tahun tidak memperoleh satu sen pun harta ibunya,”

Antara pelakon SIRI DRAMA ini adalah JEHAN MISKIN, FAIZAL YUSOF, SHEILA RUSLY DAN JUE AZIZ. Atas permintaan pembaca Blog SyokKahwin.com, berikut adalah profail ringkas FAIZAL YUSOF:

FAIZAL YUSOF adalah suami kepada penyanyi tanahair SITI NORDIANA (NANA) dan pernah berlakon drama yang berjudul AKASIA sebelum ini. Mereka sudah setahun berkahwin dan baru-baru ini pernah digosipkan bahawa rumahtangga mereka sedang retak menanti belah. Namun begitu itu semua telah dinafikan secara kerasnya oleh NANA.

FAIZAL YUSOF, SUAMI NANA - AKASIA DAN MANJALARA

FAIZAL YUSOF DAN ISTERI, NANA

Bagi anda yang ada “termiss” EPISOD MANJALARA, SAKSIKANNYA DI SINI!

[EPISOD PENUH MANJALARA]