Ganas..Sungguh ganas pernyataan ini yang dikeluarkan oleh bapa kepada INTAN SHAHIRA, 27 bekas isteri MOHAMAD ASZERUL NIZAM ABDULLAH atau BEEGO, 28. Intan Shahira merupakan lulusan luar negara sementara BEEGO hanya setakat SPM! Professor Madya Dr. Mohd Shahru yang juga pensyarah jabatan kimia Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Johor Bahru, Johor telah menerangkan hal kemelut anaknya dengan BEEGO kepada mahkamah ketika disoal peguam syarie MD. NOR MD. DIN. Mengapakah ini perlu berlaku sedangkan mereka sudah berkawan bertahun lamanya? Beliau merelakan bertunang dan sebagainya?

Menurutnya, beliau hanya mengetahui latar belakang Beego melalui anaknya dan diberitahu bahawa Beego hanya menuntut sehingga tingkatan lima dan ibu bapanya telah bercerai sejak dia masih bayi lagi. Berikutan itu, ujarnya, beliau kurang senang dengan perhubungan tersebut dan hanya membenarkan mereka menjalinkan hubungan sebagai kawan kerana terdapat perbezaan ketara antara anaknya dan Beego. “Dari segi pendidikan, saya menyekolahkan anak saya sampai ke universiti luar negara (Sydney) tapi defendan (Beego) yang saya tahu berkelulusan Sijil Pengajian Malaysia (SPM). Grednya saya pun tidak tahu,” katanya ketika ditanya apakah perbezaan itu.

Ujarnya, beliau dan isterinya ada menasihatkan Beego supaya melanjutkan pelajaran sehingga ke kolej bagi membolehkannya menambah ilmu agar mempunyai tahap pemikiran yang lebih tinggi.
“Ia juga supaya defendan mempunyai tahap pemikiran setaraf dengan plaintif (Intan Shahira) dan kalau kami berbual dari segi ilmiah atau berita-berita dunia, saya harap defendan akan sama-sama berbual dan menunjukkan tahap pemikirannya,” katanya. Menurut beliau, Beego kemudian telah berjanji untuk melanjutkan pelajaran dan menunjukkan keinginan memperbaiki dirinya sebagai ketua keluarga dan mendirikan solat tetapi janji itu tidak pernah dipenuhi. Walaupun serba kekurangan yang ada pada Beego, katanya lagi, beliau meneruskan perkahwinan anaknya kerana tiga jam sebelum pernikahan, beliau telah bersemuka dengan Beego dan pelakon itu berjanji mengubah perangainya. (Utusan Malaysia).

Apa kata anda semua? Bagaimanakah dengan percintaan dua darjat? Patutkah? Atau adakah akan timbul masalah nanti? Adakah Beego tidak berduit untuk berkahwin tetapi dipaksa juga sehingga Intan terpaksa meminjam? Kita serahkan kepada pengkritik-pengkritik tetap profesional Syokkahwin.com seperti WADA, Hamba Allah, Aku Best, Sazreena dan lain-lainnya. Heheh..

intan-shahirah

INTAN SHAHIRA MOHD SHAHRUL / KES CERAI

[spycamera? nak beli satu? klik sini]