Kisah Kidzania mungkin belum ramai yang tahu.. mungkin sebab kurangnya promosi. Tetapi taman tema terbaru di Kuala Lumpur ini telah dibuka pada 28 hb Februari lalu oleh Timbalan Perdana Menteri. Seronok punya bagai anak seorang yang ada nie.. Belum sampai dah cakap.. “Wow, look at that!”.. tak abis2.. We all dah beli tiket secara online seblum datang sebab we were expecting a long queue.. but  when we came there was almost none.. Greeting us were Air Asia Mock Up Check in counter.. The building is five-story high but Kidzania I believe only occupies 2 of the floors. What happened to the rest? I don’t know.

kidzania-kuala-lumpur-malaysia

Inside the building, it was like we had imagined as we had seen KIDZANIA in Indonesia.. dalam gambar je laa.. Entrance fee agak mahal about RM35 with Mykad (toddler) atau RM55 (>4 year old). With the ticket you get duit sebanyak 50 kidzos dalam bentuk cek yang boleh digunakan dalam KIDZANIA sahaja.. Kalau nak beli makan pun pakai duit Kidzos.. barang kat dalam mahal2.. so kena kerja kuat baru dapat gaji untuk beli mainan .. Anda perlu tunaikan cek nie di bank CIMB yang terdekat di dalam negara KIDZANIA.

kidzania-kuala-lumpur-malaysia-inside-tickets-information

Inside of Kidzania..

kidzania-kuala-lumpur-malaysia-csi-team-police

kidzania-kuala-lumpur-malaysia-csi-team

Pasukan CSI

kidzania-kuala-lumpur-malaysia-magic-show

Tak payah tunggu year end concert.. kat sini bebudak boleh buat show sendiri..Fashion show, magician, berlakon teater..

kidzania-kuala-lumpur-malaysia6

FIREMAN PAT..

kidzania-kuala-lumpur-malaysia4a

WALL CLIMBING

kidzania-kuala-lumpur-malaysia3

JADI BIDAN??

kidzania-kuala-lumpur-malaysia5

JADI SURGEON

kidzania-kuala-lumpur-malaysia4

WARTAWAN GOSSIP DARI BERITA HARIAN?? HEHE

kidzania-kuala-lumpur-malaysia2

IAN..HMMH KAT MANA LAGI NAK PERGI EKK?

Kat sini beruntung orang yang ada nick name “Khai” sebab sana sini orang sebut “Kai” as in “Hai”..huhuhu.. Bila bunyik jea muzik Kidzania, orang2 dia mula berjoget riang.. anda nak berjoget sama pun boleh.. hehehe.. asalnya jangan melebihi tokey..

Tags: , , , ,