Satu dunia sudah tahu yang pada hari ini adalah hari di mana iPad HD akan dilancarkan kepada umum. Para wartawan telah dijemput ke satu event oleh Apple di  Yerba Buena Center for the Arts Theatre, U.S. untuk melihat sesuatu yang Apple gelarkan ” something you want to see and touch”. iPad HD dijangkakan akan mempunya enhanced screen resolution  2048 by 1536 pixels, which would make text look smoother and some high-resolution pictures look better. iPad HD atau iPad 3 juga mempunyai processing chip yang lebih laju dari iPad 2.

Kami juga dimaklumkan bahawa, iPad HD mempunyai skrin yang boleh membuatkan anda rasa pelbagai tekstur. iPad HD akan boleh mula dibeli di kedai pada hari Jumaat depan di U.S. Tetapi di Malaysia release datenya mungkin beberapa minggu selepas itu.

Sebahagian dari gambar yang dikeluarkan oleh Apple baru-baru ini on iPad HD..

Tunggu kami update lagi gambar-gambarnya dalam beberapa jam lagi..sebaik sahaja event Apple dimulakan..dan dilancarkan oleh CEO baru Apple, Tim Cook. Sambutan terhadap Apple iPad HD akan menentukan jatuh bangunnya beliau.

UPDATE:

THE NEW iPAD AS THEY CALL IT COMMERCIAL

Malaysia is not one of the countries that will get the 1st and 2nd batch of the NEW iPads.. iPad will be released earlier in Singapore.. People in Singapore can start to pre-order their new iPad now from Apple Store and get it delivered to them around next week. Yup I have tried.. u need a Singaporean address to order the new iPad from Singapore Apple store.


 

Tags: , , , , , , , , , , ,