IKLAN468X60PIXEL

« »

Cara Buat Coklat Buatan Tangan (Handmade Praline Chocolates)

Siapa tak suka makan coklat. Dari kecil hingga besar, pelbagai jenis coklat telah saya rasa, kandos, dark chocholate, white chocolatee, vochelle almond, hersheys dan pelbagai lagi. Sebut sahaja coklat, meleleh air liur nak merasainya. Lebih-lebih lagi coklat yang mahal. Kalau kat UK tu ada coklat Bounty yang berintikan kelapa.

Sekarang nie coklat bukan sahaja digunakan untuk makanan snek, tetapi peranannya semakin mendapat tempat sebagai hadiah tetamu dan juga pelbagai majlis rasmi. Seorang isteri kepada rakan saya saudara Shamsuriyadi adalah seorang yang pakar dalam hal ini. Pelbagai jenis coklat beliau boleh hasilkan. Kalau kat luar sana, kita menggiurkan coklat praline BELGIAN CHOCOLATE, beliau selamba jea membuatnya pada kos yang murah. Lepas tue pakejkan coklatnya cantik-cantik, nampak mahal dan boleh berikan hadiah. Jika minat berniaga, anda dah boleh buka bisnes buat coklat pula.

MEMBUAT COKLAT SENDIRI (HANDMADE)

Ramai yang tidak tahu yang sebenarnya sungguh amat mudah untuk MEMBUAT COKLAT SENDIRI hanya dari rumah (HOME MADE CHOCOLATE). Anda tak perlu membelanjakan wang yang banyak hanya semata-mata untuk membeli coklat yang berjenama seperti Hersheys atau pelbagai jenis praline chocolate yang lain. Malah anda sebenarnya boleh menggunakan kemahiran anda membuat coklat buatan tangan untuk mencari pendapatan tambahan.

Ramai yang sudah menjana sehingga beribu-ribu ringgit sebulan hanya dengan menjalankan perniagaan coklat di rumah. Modal untuk menjalankan perniagaan ini pula kecil kerana anda menjalankannya hanya di rumah dan bahan-bahan mentah untuk membuat coklat boleh didapati dari kedai-kedai atau pasaraya yang berdekatan. Buku resipi yang betul-betul baik memang sukar untuk didapatinya.

cara-buat-coklat-sendiri-homemade-praline

cara_membuat_coklat_buatan_tangan-homemade-coklat

HADIAH COKLAT UNTUK SUAMI TERSAYANG.. TAK MAIN LAH CUP CAKES..

cara_membuat_coklat_buatan_tangan-sendiri

COKLAT-COKLAT YANG ANDA MAMPU BUAT..

coklat

Jika anda betul-betul berminat nak belajar, dan bersungguh-sungguh untuk mendapatkan ilmu membuat coklat ini sila klik

BUAT COKLAT BUATAN TANGAN (HOME MADE) – KLIK SINI

Pastikan anda seorang yang komited dan sanggup menghadapi cabaran dan ingin BERJAYA, jika tidak tak payah klik link di bawah:

BUAT COKLAT BUATAN TANGAN (HOME MADE) – KLIK SINI


Blog Widget by LinkWithin

Filed Under: Bawah RM1,000Coklat & ManisanDirektori Perkahwinan (Servis)Kuala Lumpur & Putrajaya

Tags:

About the Author: FayZ adalah merupakan penulis buku popular perkahwinan "Rahsia Selebriti Berkahwin Pada Bajet RM 25,000" terbitan Truewealth Sdn. Bhd. Dapatkan ebook terbaru mengenai Perancangan Perkahwinan dari FayZ di http://www.impianpengantin.com

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply