« »

RSSAll Entries in the "Bajet" Category

Montaj Luarbiasa asas Perkahwinan Luarbiasa

Montaj Luarbiasa asas Perkahwinan Luarbiasa

Montaj merupakan cebisan kisah hidup pasangan. Suka, duka, ketawa. Tahap kecomelan, kenakalan. Penampilan dan karangan cerita montaj yang menarik dapat mengajak para tetamu menyelami kesusahan dan keseronokan yang di alami pasangan dalam merentas warna-warni perjalanan kehidupan mereka. Saat mereka membesar. Saat mereka belajar. Saat mereka bertemu. Saat mereka ber”dating”. Saat mereka bermasam muka dan berakhir [...]

Kad Kahwin Tiket Penerbangan

Kad Kahwin Tiket Penerbangan

Sekarang ini pelbagai bentuk, warna dan tema kad kahwin yang ada. Ada yang bentuk dan design serupa FACEBOOK, WHATSAPP, TIKET BOLA dan terbaru mempunyai design tiket kapal terbang. KAD KAHWIN TIKET KAPAL TERBANG amat unik dan merupakan pass untuk hidup semati hehe.. Banyak lagi idea perkahwinan yang dibincangkan di dalam ebook panduan perkahwinan dan direktori impianpengantin.com. [...]

Hadiah Tetamu Perkahwinan

Hadiah Tetamu Perkahwinan

Wah cantik HADIAH TETAMU PERKAHWINAN buat kali ini.. Kami amat suka. Jarang yang membuat hadiah istimewa seperti ini. Ada kelass! Siapa yang nampak pasti akan terpusing senyum kat orang yang di dalam kereta. Apa pula idea hadiah tetamu perkahwinan anda? Banyak lagi idea perkahwinan yang dibincangkan di dalam ebook panduan perkahwinan dan direktori impianpengantin.com. Seronok [...]

Tempat Kahwin – Sumira Place, Persiaran Titiwangsa

Tempat Kahwin – Sumira Place, Persiaran Titiwangsa

Baru-baru ini saya ada pergi melawat majlis resepsi perkahwinan di satu tempat yang diberi nama SUMIRA PLACE yang terletak di 10 Persiaran Titiwangsa, Taman Tasik Titiwangsa. Ia merupakan sebuah banglo yang sedia untuk disewa bagi mengadakan majlis PERKAHWINAN. Tempat ini diuruskan oleh Pengantin Eksklusif. Tempatnya agak menarik untuk dijadikan resepsi perkahwinan kerana kawasannya indah dihiasi [...]

Penggunaan Lilin Di Majlis Resepsi Perkahwinan

Penggunaan Lilin Di Majlis Resepsi Perkahwinan

Lilin boleh menaikkan suasana.. Buat majlis anda pada malam hari, walaupun anda mengadakannya hanya di dewan komuniti sahaja. Udara malam yang dingin disertai dengan cahayaan lilin boleh membuatkan orang berasa gembira dan ceria.. LILIN selalu dikaitkan dengan suasana romantis dan intim. Sesuai dengan majlis yang menyatukan dua pasangan yang sudah lama bercinta. Kat mana nak cari [...]

Sekitar Majlis Pernikahan Diana Amir & Habibullah

Sekitar Majlis Pernikahan Diana Amir & Habibullah

Majlis pernikahan pelakon Diana Amir dengan Mohd Habib Bullah A. Rahman telah selamat berlangsung di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Presint 3, Putrajaya pada 26 oktober 2013 lalu.  Hantaran yang diterima oleh Diana ialah senaskhah Al-Quran, sebentuk cincin dan mas kahwin bernilai RM1000. Majlis ini bertemakan ‘crystal garden’ telah mendapatkan pelbagai tajaan. Tahniah Diana dan [...]

Gambar Yang Benar-Benar Hidup – MiG Renzu Studio (Jurugambar Perkahwinan)

Gambar Yang Benar-Benar Hidup – MiG Renzu Studio (Jurugambar Perkahwinan)

Cuti sekolah baru sahaja habis, penggal baru sudah bermula. Bagi yang berazam atau bercadang untuk berkahwin pada tahun 2013 ini, tidak salah jika perancangan anda dilakukan seawal mungkin. Apa taknya, populasi mereka yang akan berkahwin semakin bertambah setiap tahun, tetapi jurugambar yang hebat masih dalam kuantiti yang sama. Lebih-lebih lagi jika tarikh yang anda pilih [...]

Cenderahati Tetamu Yang Lovely di Lovely Romance

Cenderahati Tetamu Yang Lovely di Lovely Romance

Apa macam sambutan Hari Raya anda semua.. Best tak? Banyak di antara kami yang sakit tekak sebab makan terlebih rendang.. huhu.. nasib baik tak demam. Lepas raya bisnes back on track balik. Tak banyak Pameran Perkahwinan yang akan diadakan untuk suku waktu ketiga tahun nie.. Cara yang sesuai untuk membelek dan mencari barangan perkahwinan adalah [...]

Inspirasi Perkahwinan: Irma Hasmie & Redza

Inspirasi Perkahwinan: Irma Hasmie & Redza

Seronok tengok majlis perkahwinan Irma Hasmie & Redza baru-baru ini.. Sweet dan sejuk hati memandangnya.. Lelakinya pun handsome.. kacak dan lembut bertutur kata.. Gambar-gambar yang dihasilkan oleh the kliker WEDDING & PORTRAIT PHOTOGRAPHY memang sangat menarik. Mari kita menganalisa hal-hal yang menarik bagi majlis pernikahan dan persandingan mereka ini: SUPERMAN IRMA HASMIE HANTARAN PELAMIN NIKAH PELAMIN [...]

Bridesmaids (Dayang Pengantin) Penghias Majlis

Bridesmaids (Dayang Pengantin) Penghias Majlis

Kehadiran bridesmaids di majlis perkahwinan memang memukau pengunjung yang datang.. dengan susun atur dan baju mereka yang indah.. nampak begitu cantik.. Semuanya tersusun. Di sini kami paparkan idea dan inspirasi baju yang dipakai oleh bridesmaids ini. Jika anda ingin melihat dengan lebih banyak lagi gambar-gambar inspirasi BRIDESMAID ini.. and bolehlah ke laman facebook kami di [...]

Pasport Perkahwinan – Kad Kahwin Online dari Ixora Menarik dan Murah!

Pasport Perkahwinan – Kad Kahwin Online dari Ixora Menarik dan Murah!

Nama Ixora.my sebagai pembekal kad kahwin memang sudah tidak asing lagi di industri perkahwinan ini. Kehebatan ixora sebagai jenama adalah seperti Faber Castell untuk getah pemadam. Ixora menghasilkan pelbagai jenis kad kahwin. Dari yang standard, import, eksklusif dan juga hard cover. Apa yang menarik syarikat ini: Menyediakan penghantaran percuma ke mana-mana lokasi Malaysia Harga kad kahwin [...]

Tips Memilih Pelamin

Tips Memilih Pelamin

Salam semua.. di sini kami utarakan beberapa tips dalam mendalami kehendak rekaan pelamin anda.. Konsep pelamin – apakah konsepnya? Bidadari dipenuhi dengan bunga2? Tema English? Moden? Roman? Kerawang? Kristal? fairytale? Bangsawan? Mungkin anda boleh mengambil konsep raja-raja dahulu, king and queen, qruang berehat (ada sofa panjang), ruang bersantai, ruang menunggu, ruang tamu.. lihat sekeliling.. dan [...]

Contoh Menarik Pelamin Nikah 2012 – Simple & Mudah

Contoh Menarik Pelamin Nikah 2012 – Simple & Mudah

Bila bernikah atau bertunang sekarang nie pun nak ada pelaminnya.. sudah menjadi kelaziman pulak sekarang nie.. Kalau dulu bernikah di rumah atau masjid agak mudah. Keluarga datang, atur barang hantaran, nikah, makan dan balik. Tetapi kreativiti penghias membuatkan ramai orang tertarik untuk menciptakan sesuatu yang istimewa agar dapat ditatapi oleh ramai orang. Di sini kami [...]

Koleksi Baju Pengantin 2012

Koleksi Baju Pengantin 2012

Industri perkahwinan adalah satu industri yang meriah. Setiap tahun jumlah mereka yang berkahwin semakin bertambah dengan bertambahnya populasi di dunia ini. Mereka yang ternama dan terkenal akan terus flourish kerana permintaan yang banyak. Dalam bidang rekaan pakaian pengantin, nama-nama seperti Rizman Ruzaini, Hatta Dolmat, Rizalman, Radzuan Razwill dan juga Rien Zaid banyak kali menjadi sebutan. [...]

Gambar | Majlis Pernikahan Fasha Sandha (Edisi Fesyen Baju Nikah)

Gambar | Majlis Pernikahan Fasha Sandha (Edisi Fesyen Baju Nikah)

Jom kita kaji dan lihat fesyen baju nikah yang direka oleh saudara Rizman Ruzaini ini. Rizman juga telah diberi kepercayaan untuk mereka FESYEN BAJU NIKAH LIYANA JASMAY. Cantik .. dengan taburan polkadot yang kecil. Mereka telah berkahwin pada satu majlis di Hotel Crowne Plaza, Kuala Lumpur pada 27 haribulan lalu. Fasha menerima hantaran sebanyak RM8,888. [...]

Gambar Baju Pengantin Shera Aiyob..

Gambar Baju Pengantin Shera Aiyob..

Cantik baju pengantin Shera Aiyob nie.. ada kelas.. gaya moden begini agak jarang-jarang kita temui.. fesyennya agak simple tapi menarik. WAKTU PERKAHWINAN FESYEN BAJU NIKAH SHERA AIYOB

Persiapan Perkahwinan: Pereka (Designer) Wedding Guest Book

Persiapan Perkahwinan: Pereka (Designer) Wedding Guest Book

Sedang menyusuri pantas di laman web dengan unifi.. chewaahh.. dengan kelajuan 10 Mbps.. hehe..kami ternampak pulak sebuah laman web perkahwinan yang menyediakan khidmat khas mereka WEDDING GUEST BOOK.. cantik, molek.. nampak seninya.. beliau juga boleh tolong menghasilkan ayat2 power romantik untuk diletakkan di dalam WEDDING GUEST BOOK (BUKU TETAMU PENGANTIN) tersebut.. apa lagi.. Anda boleh [...]

Wedding Corsages – Untuk Memperkenalkan Ahli Keluarga

Wedding Corsages – Untuk Memperkenalkan Ahli Keluarga

Kata orang tak kenal maka tak cinta kan.. ada kengkawan yang tak kenal bapa atau mak pengantin sebab tak pernah jumpa.. maklumlah kawan tak rapat pun dijemput..silap-silap orang tah mana2 dikasi duit angpownya.. silisih jea.. haha.. sebab tu kaum keluarga kena pakai corsage nie.. cuba tengok contoh wedding corsage yang kami jumpa..

Persiapan Perkahwinan: Mengkaji Tema Perkahwinan

Persiapan Perkahwinan: Mengkaji Tema Perkahwinan

Macamana persiapan anda semua? Ada bagus? lancar? Memang banyak yang difikirkan.. urusan tok kadi, dewan, katering, mak andam, jurugambar perkahwinan dah pelbagai hal lagi termasuklah tema perkahwinan. Kadang-kadang orang yang berbicara dengan kita tidak nampak apa yang kita mahukan, lalu apa yang dihasilkan tidak seperti yang kita mahu.. Kekadang berbuih mulut bercakap tapi lain pulak [...]

Gambar Gubahan Hantaran Majlis Pertunangan Irma Hasmie & Rezza Shah Azmeer

Gambar Gubahan Hantaran Majlis Pertunangan Irma Hasmie & Rezza Shah Azmeer

Cantik betul GUBAHAN HANTARAN PERTUNANGAN yang dibuat oleh Whatalovely Wedding nie. Susun atur bunga dan juga aksesori yang digunakan memang kena dengan tema yang ingin disampaikan. Tema Pertunangan pilihan oleh Irma Hasmie adalah Turqoise/Putih. GUBAHAN HANTARAN PERTUNANGAN yang dicipta menggambarkan seni penggubahnya.. MAKLUMAT MAJLIS PERTUNANGAN Gubahan Hantaran : https://www.facebook.com/whatalovelywedding Baju: https://www.facebook.com/pages/hattadolmathdc/200631486616740 Jurugambar: https://www.facebook.com/pages/The-Kliker-l-Wedding-Portrait-Photography/282375111779786 var linkwithin_site_id [...]