« »

RSSAll Entries in the "Bawah RM1,000" Category

Montaj Luarbiasa asas Perkahwinan Luarbiasa

Montaj Luarbiasa asas Perkahwinan Luarbiasa

Montaj merupakan cebisan kisah hidup pasangan. Suka, duka, ketawa. Tahap kecomelan, kenakalan. Penampilan dan karangan cerita montaj yang menarik dapat mengajak para tetamu menyelami kesusahan dan keseronokan yang di alami pasangan dalam merentas warna-warni perjalanan kehidupan mereka. Saat mereka membesar. Saat mereka belajar. Saat mereka bertemu. Saat mereka ber”dating”. Saat mereka bermasam muka dan berakhir [...]

Kad Kahwin Tiket Penerbangan

Kad Kahwin Tiket Penerbangan

Sekarang ini pelbagai bentuk, warna dan tema kad kahwin yang ada. Ada yang bentuk dan design serupa FACEBOOK, WHATSAPP, TIKET BOLA dan terbaru mempunyai design tiket kapal terbang. KAD KAHWIN TIKET KAPAL TERBANG amat unik dan merupakan pass untuk hidup semati hehe.. Banyak lagi idea perkahwinan yang dibincangkan di dalam ebook panduan perkahwinan dan direktori impianpengantin.com. [...]

Hadiah Tetamu Perkahwinan

Hadiah Tetamu Perkahwinan

Wah cantik HADIAH TETAMU PERKAHWINAN buat kali ini.. Kami amat suka. Jarang yang membuat hadiah istimewa seperti ini. Ada kelass! Siapa yang nampak pasti akan terpusing senyum kat orang yang di dalam kereta. Apa pula idea hadiah tetamu perkahwinan anda? Banyak lagi idea perkahwinan yang dibincangkan di dalam ebook panduan perkahwinan dan direktori impianpengantin.com. Seronok [...]

Penggunaan Lilin Di Majlis Resepsi Perkahwinan

Penggunaan Lilin Di Majlis Resepsi Perkahwinan

Lilin boleh menaikkan suasana.. Buat majlis anda pada malam hari, walaupun anda mengadakannya hanya di dewan komuniti sahaja. Udara malam yang dingin disertai dengan cahayaan lilin boleh membuatkan orang berasa gembira dan ceria.. LILIN selalu dikaitkan dengan suasana romantis dan intim. Sesuai dengan majlis yang menyatukan dua pasangan yang sudah lama bercinta. Kat mana nak cari [...]

Cenderahati Tetamu Yang Lovely di Lovely Romance

Cenderahati Tetamu Yang Lovely di Lovely Romance

Apa macam sambutan Hari Raya anda semua.. Best tak? Banyak di antara kami yang sakit tekak sebab makan terlebih rendang.. huhu.. nasib baik tak demam. Lepas raya bisnes back on track balik. Tak banyak Pameran Perkahwinan yang akan diadakan untuk suku waktu ketiga tahun nie.. Cara yang sesuai untuk membelek dan mencari barangan perkahwinan adalah [...]

Pasport Perkahwinan – Kad Kahwin Online dari Ixora Menarik dan Murah!

Pasport Perkahwinan – Kad Kahwin Online dari Ixora Menarik dan Murah!

Nama Ixora.my sebagai pembekal kad kahwin memang sudah tidak asing lagi di industri perkahwinan ini. Kehebatan ixora sebagai jenama adalah seperti Faber Castell untuk getah pemadam. Ixora menghasilkan pelbagai jenis kad kahwin. Dari yang standard, import, eksklusif dan juga hard cover. Apa yang menarik syarikat ini: Menyediakan penghantaran percuma ke mana-mana lokasi Malaysia Harga kad kahwin [...]

Tips Memilih Pelamin

Tips Memilih Pelamin

Salam semua.. di sini kami utarakan beberapa tips dalam mendalami kehendak rekaan pelamin anda.. Konsep pelamin – apakah konsepnya? Bidadari dipenuhi dengan bunga2? Tema English? Moden? Roman? Kerawang? Kristal? fairytale? Bangsawan? Mungkin anda boleh mengambil konsep raja-raja dahulu, king and queen, qruang berehat (ada sofa panjang), ruang bersantai, ruang menunggu, ruang tamu.. lihat sekeliling.. dan [...]

Contoh Menarik Pelamin Nikah 2012 – Simple & Mudah

Contoh Menarik Pelamin Nikah 2012 – Simple & Mudah

Bila bernikah atau bertunang sekarang nie pun nak ada pelaminnya.. sudah menjadi kelaziman pulak sekarang nie.. Kalau dulu bernikah di rumah atau masjid agak mudah. Keluarga datang, atur barang hantaran, nikah, makan dan balik. Tetapi kreativiti penghias membuatkan ramai orang tertarik untuk menciptakan sesuatu yang istimewa agar dapat ditatapi oleh ramai orang. Di sini kami [...]

Persiapan Perkahwinan: Pereka (Designer) Wedding Guest Book

Persiapan Perkahwinan: Pereka (Designer) Wedding Guest Book

Sedang menyusuri pantas di laman web dengan unifi.. chewaahh.. dengan kelajuan 10 Mbps.. hehe..kami ternampak pulak sebuah laman web perkahwinan yang menyediakan khidmat khas mereka WEDDING GUEST BOOK.. cantik, molek.. nampak seninya.. beliau juga boleh tolong menghasilkan ayat2 power romantik untuk diletakkan di dalam WEDDING GUEST BOOK (BUKU TETAMU PENGANTIN) tersebut.. apa lagi.. Anda boleh [...]

Wedding Corsages – Untuk Memperkenalkan Ahli Keluarga

Wedding Corsages – Untuk Memperkenalkan Ahli Keluarga

Kata orang tak kenal maka tak cinta kan.. ada kengkawan yang tak kenal bapa atau mak pengantin sebab tak pernah jumpa.. maklumlah kawan tak rapat pun dijemput..silap-silap orang tah mana2 dikasi duit angpownya.. silisih jea.. haha.. sebab tu kaum keluarga kena pakai corsage nie.. cuba tengok contoh wedding corsage yang kami jumpa..

Persiapan Perkahwinan: Mengkaji Tema Perkahwinan

Persiapan Perkahwinan: Mengkaji Tema Perkahwinan

Macamana persiapan anda semua? Ada bagus? lancar? Memang banyak yang difikirkan.. urusan tok kadi, dewan, katering, mak andam, jurugambar perkahwinan dah pelbagai hal lagi termasuklah tema perkahwinan. Kadang-kadang orang yang berbicara dengan kita tidak nampak apa yang kita mahukan, lalu apa yang dihasilkan tidak seperti yang kita mahu.. Kekadang berbuih mulut bercakap tapi lain pulak [...]

Fesyen Baju Pengantin -Kebaya

Fesyen Baju Pengantin – Kebaya French Lace

Terjumpa baju kebaya nie.. cantik dan menarik. I guess I should put it put for my visitors kat Syokkahwin.com nie so that everybody will benefit. But this one is made in Indonesia by Sipa Kebaya.

Cara membuat coklat tangan sendiri

Cara Buat Coklat Buatan Tangan (Handmade Praline Chocolates)

Siapa tak suka makan coklat. Dari kecil hingga besar, pelbagai jenis coklat telah saya rasa, kandos, dark chocholate, white chocolatee, vochelle almond, hersheys dan pelbagai lagi. Sebut sahaja coklat, meleleh air liur nak merasainya. Lebih-lebih lagi coklat yang mahal. Kalau kat UK tu ada coklat Bounty yang berintikan kelapa. Sekarang nie coklat bukan sahaja digunakan [...]

Fesyen Baju Nikah 2011

Fesyen Baju Nikah 2011

Buat pertama kalinya, pihak Syokkahwin.com ingin menyingkap trend terkini bagi baju nikah pada tahun 2011 ini. Adakah ia menampilkan corak dan gaya yang kontemporari atau masih kekal secara tradisi? Secara amnya, baju nikah adalah berwarna putih bagi melambangkan kesucian ke alam baru. Bagi lelaki, bajunya agak simple, sama ada cekak musang atau teluk belanga dan [...]

Hadiah Tetamu Perkahwinan (Cenderahati)

Hadiah Tetamu Perkahwinan

Time has changed. Hadiah cenderamata (wedding favours) juga sudah banyak kali berubah bentuk. Kini trendnya lebih kepada memberikan sebuah kotak yang dihiasi dengan corak yang menarik. Dalamnya pula dimasukkan sebuah jenis kuih, mungkin kuih pandan, sweet rolls dan sebagainya. Anda boleh menempah kotak-kotak yang menarik sebegini di http://gayasolehah.blogspot.com.

Butik Perkahwinan Merah Cinta, Muar, Johor

Butik Perkahwinan Cinta Merah, Muar, Johor

Sukar untuk mencari butik perkahwinan yang benar-benar dapat memuaskan hati di Muar, Johor. Oleh itu kebanyakan pengantin yang bekerja di Kuala Lumpur, banyak menghabiskan masa melihat butik-butik yang merata di bandar ini. Tetapi dengan adanya Butik Perkahwinan Merah Cinta di Muar ini, semua tugas menjadi mudah. Butik ini menawarkan pelbagai pakej perkahwinan termasuk bertunang, bernikah [...]

Hadiah Tetamu Berasaskan Batik Hazelyn’s Favor

Hadiah Tetamu Berasaskan Batik Hazelyn’s Favor

Pertama kali saya lihat produk keluaran Hazelyn’s Favor, hati saya sudah tertawan. Dengan corak batik yang sungguh penuh tradisi dan klasik mengingatkan saya suasana di Bali. Hadiah sebegini amat sesuai sekiranya majlis yang diadakan bertemakan suasana klasik, desa atau pun elegan. Sesiapa yang berminat, bolehlah mendapatkannya secara online di http://www.hazelynsfavor.com/

Personalised Chocolate Wrapper (Malaysia) – From ChocolatWrapper

Personalised Chocolate Wrapper (Malaysia) – From ChocolatWrapper

Yes, chocolate wrapper is getting personalised. Thanks to Chocolat Wrapper, you can have this personalisation for many occassions, not just wedding but also as corporate gifts, birthdays, baby showers, Hari Raya Open Houses, and wedding anniversaries. Their price starts from RM2.00 for the wrapper and the chocolate. You can’t get anything cheaper than this anywhere [...]

Andaman dan Solekan: Lela Touch Creation, Ayer Tawar, Perak

Andaman dan Solekan: Lela Touch Creation, Ayer Tawar, Perak

Lela Touch Creation adalah butik yang sedang meningkat naik di bahagian Utara semenanjung Malaysia. Berpusat di Ayer Tawar, Perak, Kak Lela bersedia memberikan perkhidmatan di luar kawasan, ini termasuklah ke Pulau Pinang, Kedah dan juga Perlis. Solekannya amat natural dan mampu menampakkan seri wajah seseorang pengantin. Siapa tidak ingin kelihatan bercahaya di hari bahagia mereka? [...]

Butik Perkahwinan, Katering dan Fotografi Asmadi Studio, Jitra, Kedah

Butik Perkahwinan, Katering dan Fotografi Asmadi Studio, Jitra, Kedah

Asmadi Studio sudah lama berkecimpung di dalam industri perkahwinan ini. Sewaktu Syokkahwin.com ditubuhkan pada tahun 2006, Asmadi Studio adalah antara mereka yang terawal yang beriklan di laman Syokkahwin.com ini. Kami amat berterima kasih di atas kepercayaan yang diberikan. Ternyata kepercayaan yang diberikan tidak sia-sia. Asmadi Studio kini telah meningkat dengan lebih jauh dengan menawarkan perkhidmatan [...]