« »

RSSAll Entries in the "Kuala Lumpur & Putrajaya" Category

Montaj Luarbiasa asas Perkahwinan Luarbiasa

Montaj Luarbiasa asas Perkahwinan Luarbiasa

Montaj merupakan cebisan kisah hidup pasangan. Suka, duka, ketawa. Tahap kecomelan, kenakalan. Penampilan dan karangan cerita montaj yang menarik dapat mengajak para tetamu menyelami kesusahan dan keseronokan yang di alami pasangan dalam merentas warna-warni perjalanan kehidupan mereka. Saat mereka membesar. Saat mereka belajar. Saat mereka bertemu. Saat mereka ber”dating”. Saat mereka bermasam muka dan berakhir [...]

Kad Kahwin Tiket Penerbangan

Kad Kahwin Tiket Penerbangan

Sekarang ini pelbagai bentuk, warna dan tema kad kahwin yang ada. Ada yang bentuk dan design serupa FACEBOOK, WHATSAPP, TIKET BOLA dan terbaru mempunyai design tiket kapal terbang. KAD KAHWIN TIKET KAPAL TERBANG amat unik dan merupakan pass untuk hidup semati hehe.. Banyak lagi idea perkahwinan yang dibincangkan di dalam ebook panduan perkahwinan dan direktori impianpengantin.com. [...]

Hadiah Tetamu Perkahwinan

Hadiah Tetamu Perkahwinan

Wah cantik HADIAH TETAMU PERKAHWINAN buat kali ini.. Kami amat suka. Jarang yang membuat hadiah istimewa seperti ini. Ada kelass! Siapa yang nampak pasti akan terpusing senyum kat orang yang di dalam kereta. Apa pula idea hadiah tetamu perkahwinan anda? Banyak lagi idea perkahwinan yang dibincangkan di dalam ebook panduan perkahwinan dan direktori impianpengantin.com. Seronok [...]

Tempat Kahwin – Sumira Place, Persiaran Titiwangsa

Tempat Kahwin – Sumira Place, Persiaran Titiwangsa

Baru-baru ini saya ada pergi melawat majlis resepsi perkahwinan di satu tempat yang diberi nama SUMIRA PLACE yang terletak di 10 Persiaran Titiwangsa, Taman Tasik Titiwangsa. Ia merupakan sebuah banglo yang sedia untuk disewa bagi mengadakan majlis PERKAHWINAN. Tempat ini diuruskan oleh Pengantin Eksklusif. Tempatnya agak menarik untuk dijadikan resepsi perkahwinan kerana kawasannya indah dihiasi [...]

Sekitar Majlis Pernikahan Diana Amir & Habibullah

Sekitar Majlis Pernikahan Diana Amir & Habibullah

Majlis pernikahan pelakon Diana Amir dengan Mohd Habib Bullah A. Rahman telah selamat berlangsung di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Presint 3, Putrajaya pada 26 oktober 2013 lalu.  Hantaran yang diterima oleh Diana ialah senaskhah Al-Quran, sebentuk cincin dan mas kahwin bernilai RM1000. Majlis ini bertemakan ‘crystal garden’ telah mendapatkan pelbagai tajaan. Tahniah Diana dan [...]

Gambar Yang Benar-Benar Hidup – MiG Renzu Studio (Jurugambar Perkahwinan)

Gambar Yang Benar-Benar Hidup – MiG Renzu Studio (Jurugambar Perkahwinan)

Cuti sekolah baru sahaja habis, penggal baru sudah bermula. Bagi yang berazam atau bercadang untuk berkahwin pada tahun 2013 ini, tidak salah jika perancangan anda dilakukan seawal mungkin. Apa taknya, populasi mereka yang akan berkahwin semakin bertambah setiap tahun, tetapi jurugambar yang hebat masih dalam kuantiti yang sama. Lebih-lebih lagi jika tarikh yang anda pilih [...]

Inspirasi Perkahwinan: Irma Hasmie & Redza

Inspirasi Perkahwinan: Irma Hasmie & Redza

Seronok tengok majlis perkahwinan Irma Hasmie & Redza baru-baru ini.. Sweet dan sejuk hati memandangnya.. Lelakinya pun handsome.. kacak dan lembut bertutur kata.. Gambar-gambar yang dihasilkan oleh the kliker WEDDING & PORTRAIT PHOTOGRAPHY memang sangat menarik. Mari kita menganalisa hal-hal yang menarik bagi majlis pernikahan dan persandingan mereka ini: SUPERMAN IRMA HASMIE HANTARAN PELAMIN NIKAH PELAMIN [...]

Pasport Perkahwinan – Kad Kahwin Online dari Ixora Menarik dan Murah!

Pasport Perkahwinan – Kad Kahwin Online dari Ixora Menarik dan Murah!

Nama Ixora.my sebagai pembekal kad kahwin memang sudah tidak asing lagi di industri perkahwinan ini. Kehebatan ixora sebagai jenama adalah seperti Faber Castell untuk getah pemadam. Ixora menghasilkan pelbagai jenis kad kahwin. Dari yang standard, import, eksklusif dan juga hard cover. Apa yang menarik syarikat ini: Menyediakan penghantaran percuma ke mana-mana lokasi Malaysia Harga kad kahwin [...]

Koleksi Baju Pengantin 2012

Koleksi Baju Pengantin 2012

Industri perkahwinan adalah satu industri yang meriah. Setiap tahun jumlah mereka yang berkahwin semakin bertambah dengan bertambahnya populasi di dunia ini. Mereka yang ternama dan terkenal akan terus flourish kerana permintaan yang banyak. Dalam bidang rekaan pakaian pengantin, nama-nama seperti Rizman Ruzaini, Hatta Dolmat, Rizalman, Radzuan Razwill dan juga Rien Zaid banyak kali menjadi sebutan. [...]

Gambar | Majlis Pernikahan Fasha Sandha (Edisi Fesyen Baju Nikah)

Gambar | Majlis Pernikahan Fasha Sandha (Edisi Fesyen Baju Nikah)

Jom kita kaji dan lihat fesyen baju nikah yang direka oleh saudara Rizman Ruzaini ini. Rizman juga telah diberi kepercayaan untuk mereka FESYEN BAJU NIKAH LIYANA JASMAY. Cantik .. dengan taburan polkadot yang kecil. Mereka telah berkahwin pada satu majlis di Hotel Crowne Plaza, Kuala Lumpur pada 27 haribulan lalu. Fasha menerima hantaran sebanyak RM8,888. [...]

Wedding Corsages – Untuk Memperkenalkan Ahli Keluarga

Wedding Corsages – Untuk Memperkenalkan Ahli Keluarga

Kata orang tak kenal maka tak cinta kan.. ada kengkawan yang tak kenal bapa atau mak pengantin sebab tak pernah jumpa.. maklumlah kawan tak rapat pun dijemput..silap-silap orang tah mana2 dikasi duit angpownya.. silisih jea.. haha.. sebab tu kaum keluarga kena pakai corsage nie.. cuba tengok contoh wedding corsage yang kami jumpa..

Persiapan Perkahwinan: Mengkaji Tema Perkahwinan

Persiapan Perkahwinan: Mengkaji Tema Perkahwinan

Macamana persiapan anda semua? Ada bagus? lancar? Memang banyak yang difikirkan.. urusan tok kadi, dewan, katering, mak andam, jurugambar perkahwinan dah pelbagai hal lagi termasuklah tema perkahwinan. Kadang-kadang orang yang berbicara dengan kita tidak nampak apa yang kita mahukan, lalu apa yang dihasilkan tidak seperti yang kita mahu.. Kekadang berbuih mulut bercakap tapi lain pulak [...]

Gambar Gubahan Hantaran Majlis Pertunangan Irma Hasmie & Rezza Shah Azmeer

Gambar Gubahan Hantaran Majlis Pertunangan Irma Hasmie & Rezza Shah Azmeer

Cantik betul GUBAHAN HANTARAN PERTUNANGAN yang dibuat oleh Whatalovely Wedding nie. Susun atur bunga dan juga aksesori yang digunakan memang kena dengan tema yang ingin disampaikan. Tema Pertunangan pilihan oleh Irma Hasmie adalah Turqoise/Putih. GUBAHAN HANTARAN PERTUNANGAN yang dicipta menggambarkan seni penggubahnya.. MAKLUMAT MAJLIS PERTUNANGAN Gubahan Hantaran : https://www.facebook.com/whatalovelywedding Baju: https://www.facebook.com/pages/hattadolmathdc/200631486616740 Jurugambar: https://www.facebook.com/pages/The-Kliker-l-Wedding-Portrait-Photography/282375111779786

Contoh Pelamin Nikah 2012

Contoh Pelamin Nikah 2012

Cantik betul hasil kreativiti NAS GREAT IDEA.. Nas memang terkenal dengan bunga2 beliau.. rekaan yang unik bagi setiap majlis.. setiap kali membuatkan orang semua terpegun memuji hasil beliau. PELAMIN NIKAH ini membabitkan lebih ratusan bunga-bunga indah dan segar.

Gambar | Majlis Bersiram Lisa Surihani

Gambar | Majlis Bersiram Lisa Surihani

Cantik betul Lisa Surihani nie walaupun tanpa make up.. wajah berseri jea.. seorang artis dengan imej bersih. Baru-baru ini Lisa baru melangkah ke alam perkahwinan dengan cik Abang Yusry. Majlis yang menjadi sebutan adalah majlis bersiram atau mandi bunga yang jarang kali diadakan.. Kalau artis malaysia yang “keomputehan” akan mengadakan majlis Bachelorette party, Lisa cukuplah [...]

Fesyen Baju Pengantin 2011/12

Fesyen | Busana Pengantin Pilihan 2012

Di sini kami menyorot semula fesyen pengantin pada tahun 2011 dan juga yang bakal menjadi pilihan pada tahun 2012. Manik masih menjadi pilihan dan half-french lace juga. Antara pereka fesyen yang sering mendapat tempat Hatta Dolmat yang telah mengusahakan baju untuk Tomok & Ayu dan banyak selebriti lain. Even Datuk Siti Nurhaliza juga sering mendapatkan [...]

Baju Nikah Butik Marlina

Koleksi Baju Pengantin 2012

FayZ tahu ramai yang sedang membuat persiapan perkahwinan pada tahun ini. Ramai juga yang tercari-cari fesyen baju nikah, pengantin yang terkini pada tahun 2012 ini. Sekarang nie ramai yang dah tak tengok majalah lagi, tengok gambar-gambar di online sahaja. Di sini kami paparkan beberapa KOLEKSI BAJU NIKAH DAN PENGANTIN PADA TAHUN 2012. Jika anda berminat [...]

Nur Kasih The Movie

Montaj Video Perkahwinan Ala-ala Nur Kasih..

Adakah anda berminat dengan kisah cinta Nur Kasih? Mungkin anda boleh memaparkannya dalam bentuk video perkahwinan anda untuk tontonan semua..Ini adalah hasil produksi Majoreel Cinematography. Enjooyyy.. Amacam suka tak?? heheh.. Jangan lupa LIKE FACEBOOK kami yeak..kat sana ada macam2 lagi..

Pakej Catering – Mempelai Buffet Caterer (Wedding & Catering) – Kanopi & Dewan

Pakej Catering – Mempelai Buffet Caterer (Wedding & Catering) – Kanopi & Dewan

Mempelai Buffet Caterer adalah satu nama yang tidak asing lagi di dalam dunia catering. Mereka boleh menyediakan hidangan bagi KANOPI ataupun DEWAN. Pakej mereka bermula dari RM8.80 seorang (min 1,000 pax). Makanan mereka sedap-sedap belaka. Selain ayam masak merah, anda juga memilih ulam/sambal belacan, kek pisang, gulai nangka dan pelbagai jenis kuih-muih. Mereka juga ada [...]

Dina Halim Bridal Boutique

Pakej Perkahwinan dari Dina Halim Bridal Boutique

Banyak juga peserta di Pameran Pengantin di Pusat Konvensyen Shah Alam tempoh hari. Jika anda terlepas peluang untuk datang kerana sebab-sebab tertentu, jangan risau kerana kami ada mengambil banyak pamphlet/brochure yang mengandungi pelbagai maklumat mengenai PAKEJ PERKAHWINAN oleh vendor-vendor di sana. Mulai hari ini kami akan uploadkan satu persatu pakejnya. Buat permulaan ialah PAKEJ PERKAHWINAN [...]