« »

RSSAll Entries in the "Direktori Perkahwinan (Servis)" Category

Montaj Luarbiasa asas Perkahwinan Luarbiasa

Montaj Luarbiasa asas Perkahwinan Luarbiasa

Montaj merupakan cebisan kisah hidup pasangan. Suka, duka, ketawa. Tahap kecomelan, kenakalan. Penampilan dan karangan cerita montaj yang menarik dapat mengajak para tetamu menyelami kesusahan dan keseronokan yang di alami pasangan dalam merentas warna-warni perjalanan kehidupan mereka. Saat mereka membesar. Saat mereka belajar. Saat mereka bertemu. Saat mereka ber”dating”. Saat mereka bermasam muka dan berakhir [...]

Kad Kahwin Tiket Penerbangan

Kad Kahwin Tiket Penerbangan

Sekarang ini pelbagai bentuk, warna dan tema kad kahwin yang ada. Ada yang bentuk dan design serupa FACEBOOK, WHATSAPP, TIKET BOLA dan terbaru mempunyai design tiket kapal terbang. KAD KAHWIN TIKET KAPAL TERBANG amat unik dan merupakan pass untuk hidup semati hehe.. Banyak lagi idea perkahwinan yang dibincangkan di dalam ebook panduan perkahwinan dan direktori impianpengantin.com. [...]

Hadiah Tetamu Perkahwinan

Hadiah Tetamu Perkahwinan

Wah cantik HADIAH TETAMU PERKAHWINAN buat kali ini.. Kami amat suka. Jarang yang membuat hadiah istimewa seperti ini. Ada kelass! Siapa yang nampak pasti akan terpusing senyum kat orang yang di dalam kereta. Apa pula idea hadiah tetamu perkahwinan anda? Banyak lagi idea perkahwinan yang dibincangkan di dalam ebook panduan perkahwinan dan direktori impianpengantin.com. Seronok [...]

Tempat Kahwin – Sumira Place, Persiaran Titiwangsa

Tempat Kahwin – Sumira Place, Persiaran Titiwangsa

Baru-baru ini saya ada pergi melawat majlis resepsi perkahwinan di satu tempat yang diberi nama SUMIRA PLACE yang terletak di 10 Persiaran Titiwangsa, Taman Tasik Titiwangsa. Ia merupakan sebuah banglo yang sedia untuk disewa bagi mengadakan majlis PERKAHWINAN. Tempat ini diuruskan oleh Pengantin Eksklusif. Tempatnya agak menarik untuk dijadikan resepsi perkahwinan kerana kawasannya indah dihiasi [...]

Penggunaan Lilin Di Majlis Resepsi Perkahwinan

Penggunaan Lilin Di Majlis Resepsi Perkahwinan

Lilin boleh menaikkan suasana.. Buat majlis anda pada malam hari, walaupun anda mengadakannya hanya di dewan komuniti sahaja. Udara malam yang dingin disertai dengan cahayaan lilin boleh membuatkan orang berasa gembira dan ceria.. LILIN selalu dikaitkan dengan suasana romantis dan intim. Sesuai dengan majlis yang menyatukan dua pasangan yang sudah lama bercinta. Kat mana nak cari [...]

Kayla Elayna Anak Khairul Fahmi Che Mat dan Leuniey Natasha

Tahniah Kepada Apek & Leuniey atas Kelahiran Kayla Elayna

Nama pun canggih.. Nama ibu pun canggih.. Tahniah kepada pasangan bahagia, Khairul Fahmi Che Mat dan Leuniey yang baru sahaja menerima kehadiran seorang cahaya mata perempuan yang diberi nama KAYLA ELAYNA BINTI KHAIRUL FAHMI. Makin nampak comel apabila pihak jurugambar dari Photolicious mengambil gambar si kecil KAYLA dari pelbagai angle. Sememangnya mereka seorang yang pakar [...]

Sekitar Majlis Pernikahan Diana Amir & Habibullah

Sekitar Majlis Pernikahan Diana Amir & Habibullah

Majlis pernikahan pelakon Diana Amir dengan Mohd Habib Bullah A. Rahman telah selamat berlangsung di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Presint 3, Putrajaya pada 26 oktober 2013 lalu.  Hantaran yang diterima oleh Diana ialah senaskhah Al-Quran, sebentuk cincin dan mas kahwin bernilai RM1000. Majlis ini bertemakan ‘crystal garden’ telah mendapatkan pelbagai tajaan. Tahniah Diana dan [...]

Gambar Yang Benar-Benar Hidup – MiG Renzu Studio (Jurugambar Perkahwinan)

Gambar Yang Benar-Benar Hidup – MiG Renzu Studio (Jurugambar Perkahwinan)

Cuti sekolah baru sahaja habis, penggal baru sudah bermula. Bagi yang berazam atau bercadang untuk berkahwin pada tahun 2013 ini, tidak salah jika perancangan anda dilakukan seawal mungkin. Apa taknya, populasi mereka yang akan berkahwin semakin bertambah setiap tahun, tetapi jurugambar yang hebat masih dalam kuantiti yang sama. Lebih-lebih lagi jika tarikh yang anda pilih [...]

Video Montaj Terpilih: Athirah & Syadidi Wedding Solemnisation

Video Montaj Terpilih: Athirah & Syadidi Wedding Solemnisation

Kami amat suka video perkahwinan ini. Mengisahkan perjalanan PERNIKAHAN ATHIRAH & SYADIDI. Tahniah kepada mereka.

Video Montaj Save The Date – Apex & Leuniey oleh LHMediaTV

Video Montaj Save The Date – Apex & Leuniey oleh LHMediaTV

Tahniah kepada Apex & Leuniey yang telah pun selamat diijabkabulkan semalam. Semoga PERKAHWINAN mereka dirahmati selamanya. Agak-agak siapa dah tengok video SAVE THE DATE APEX & LEUNIEY? Video khas ini dihasilkan dengan kreatifnya oleh LHEMEDIATV. Kisah mengenai Cinta dan Bola. Berlatar belakang stadium, Apex dicabar oleh Leuniey dalam tendangan penalti. Antara kata-kata Apex yang paling [...]

Gambar Anak Kedua Akasha..

Gambar Anak Kedua Akasha..

Beberapa hari lepas pihak kami mendapat berita gembira.. Pelakon Akasha telah selamat menyambut kelahiran kedua, seorang bayi perempuan. Bayi perempuan ini adalah anak kedua hasil perkongsian hidup Aqasha dan isteri tercinta, Noor Baizura. Sebelum ini mereka berdua telah pun mendapat seorang anak lelaki yang kini berusia kira-kira setahun. Alhamdulilah. Sepasang.. lelaki dan perempuan. Bertambah cerialah [...]

Cenderahati Tetamu Yang Lovely di Lovely Romance

Cenderahati Tetamu Yang Lovely di Lovely Romance

Apa macam sambutan Hari Raya anda semua.. Best tak? Banyak di antara kami yang sakit tekak sebab makan terlebih rendang.. huhu.. nasib baik tak demam. Lepas raya bisnes back on track balik. Tak banyak Pameran Perkahwinan yang akan diadakan untuk suku waktu ketiga tahun nie.. Cara yang sesuai untuk membelek dan mencari barangan perkahwinan adalah [...]

Inspirasi Perkahwinan: Irma Hasmie & Redza

Inspirasi Perkahwinan: Irma Hasmie & Redza

Seronok tengok majlis perkahwinan Irma Hasmie & Redza baru-baru ini.. Sweet dan sejuk hati memandangnya.. Lelakinya pun handsome.. kacak dan lembut bertutur kata.. Gambar-gambar yang dihasilkan oleh the kliker WEDDING & PORTRAIT PHOTOGRAPHY memang sangat menarik. Mari kita menganalisa hal-hal yang menarik bagi majlis pernikahan dan persandingan mereka ini: SUPERMAN IRMA HASMIE HANTARAN PELAMIN NIKAH PELAMIN [...]

Gambar Kad Kahwin Irma Hasmie & Redza Syah

Gambar Kad Kahwin Irma Hasmie & Redza Syah

Comel dan menarik.. Alhamdulillah.. Irma Hasmie akan melangsungkan perkahwinan dengan Redza Syah  pada 1 Julai 2012 ini di MAEPS, Serdang pada jam 8 malam. Majlis pernikahan akan berlangsung pada sebelah petang di Dewan Persidangan Putrajaya. Irma kini sedang berada di Tanah Suci untuk mengerjakan umrah dan bakal pulang pada 20 Jun ini tak lama lagi [...]

Lebih 20 Gambar Majlis Perkahwinan adik Neelofa – Noor Nellisa & Nik Nadzri

Lebih 20 Gambar Majlis Perkahwinan adik Neelofa – Noor Nellisa & Nik Nadzri

Cunn.. ..bajunya cantik..semuanya hebat..adik NEELOFA, NOOR NELLISA baru-baru ini telah berkahwin dengan pilihan hati Nik Nadzri di sebuah majlis gilang gemilang di Hotel Royale Bintang, Damansara pada 30 Mei 2012 lalu. Dah satu kena ambik.. tapi Neelofa still available..hehe.. Fotografi oleh FotoCantik. MENCURI PERHATIAN – NEELOFA.. NIKAH & KAHWIN —————————————————————- PERKAHWINAN INDAH BERMULA DENGAN PERANCANGAN [...]

Pasport Perkahwinan – Kad Kahwin Online dari Ixora Menarik dan Murah!

Pasport Perkahwinan – Kad Kahwin Online dari Ixora Menarik dan Murah!

Nama Ixora.my sebagai pembekal kad kahwin memang sudah tidak asing lagi di industri perkahwinan ini. Kehebatan ixora sebagai jenama adalah seperti Faber Castell untuk getah pemadam. Ixora menghasilkan pelbagai jenis kad kahwin. Dari yang standard, import, eksklusif dan juga hard cover. Apa yang menarik syarikat ini: Menyediakan penghantaran percuma ke mana-mana lokasi Malaysia Harga kad kahwin [...]

Tips Memilih Pelamin

Tips Memilih Pelamin

Salam semua.. di sini kami utarakan beberapa tips dalam mendalami kehendak rekaan pelamin anda.. Konsep pelamin – apakah konsepnya? Bidadari dipenuhi dengan bunga2? Tema English? Moden? Roman? Kerawang? Kristal? fairytale? Bangsawan? Mungkin anda boleh mengambil konsep raja-raja dahulu, king and queen, qruang berehat (ada sofa panjang), ruang bersantai, ruang menunggu, ruang tamu.. lihat sekeliling.. dan [...]

Video Montaj Perkahwinan Fasha Sandha & Jejai

Video Montaj Perkahwinan Fasha Sandha & Jejai

Tahniah sekali lagi kepada FASHA SANDHA & RIZAL ASHRAM (JEJAI) yang baru sahaja melangsungkan perkahwinan. Apa kata kita lihat montaj MAJLSI PERNIKAHAN mereka? What do you think? Don’t forget to share with friends… video montaj perkahwinan ini dihasilkan oleh pihak CST Production.

Contoh Menarik Pelamin Nikah 2012 – Simple & Mudah

Contoh Menarik Pelamin Nikah 2012 – Simple & Mudah

Bila bernikah atau bertunang sekarang nie pun nak ada pelaminnya.. sudah menjadi kelaziman pulak sekarang nie.. Kalau dulu bernikah di rumah atau masjid agak mudah. Keluarga datang, atur barang hantaran, nikah, makan dan balik. Tetapi kreativiti penghias membuatkan ramai orang tertarik untuk menciptakan sesuatu yang istimewa agar dapat ditatapi oleh ramai orang. Di sini kami [...]

Gambar | Kad Kahwin Scha Al-Yahya & Awal Ashaari

Gambar | Kad Kahwin Scha Al-Yahya & Awal Ashaari

Esok akan berlangsungnya majlis pernikahan SCHA ALYAHYA & PAKWENYA… hehe.. AWAL ASHAARI. Majlis pernikahan mereka akan berlangsung di Hotel Pullman Lakeside, Putrajaya pada pukul 7.45 malam. Majlis resepsinya pula adalah pada hari Sabtu. Kami agak kurang pasti tentang tema yang akan mereka lakukan. Anda boleh menyaksikan majlisnya secara langsung menerusi saluran Astro Ria esok. var [...]