« »

RSSAll Entries in the "Rekaan Pelamin" Category

Tips Memilih Pelamin

Tips Memilih Pelamin

Salam semua.. di sini kami utarakan beberapa tips dalam mendalami kehendak rekaan pelamin anda.. Konsep pelamin – apakah konsepnya? Bidadari dipenuhi dengan bunga2? Tema English? Moden? Roman? Kerawang? Kristal? fairytale? Bangsawan? Mungkin anda boleh mengambil konsep raja-raja dahulu, king and queen, qruang berehat (ada sofa panjang), ruang bersantai, ruang menunggu, ruang tamu.. lihat sekeliling.. dan [...]

Contoh Menarik Pelamin Nikah 2012 – Simple & Mudah

Contoh Menarik Pelamin Nikah 2012 – Simple & Mudah

Bila bernikah atau bertunang sekarang nie pun nak ada pelaminnya.. sudah menjadi kelaziman pulak sekarang nie.. Kalau dulu bernikah di rumah atau masjid agak mudah. Keluarga datang, atur barang hantaran, nikah, makan dan balik. Tetapi kreativiti penghias membuatkan ramai orang tertarik untuk menciptakan sesuatu yang istimewa agar dapat ditatapi oleh ramai orang. Di sini kami [...]

Contoh Pelamin Nikah 2012

Contoh Pelamin Nikah 2012

Cantik betul hasil kreativiti NAS GREAT IDEA.. Nas memang terkenal dengan bunga2 beliau.. rekaan yang unik bagi setiap majlis.. setiap kali membuatkan orang semua terpegun memuji hasil beliau. PELAMIN NIKAH ini membabitkan lebih ratusan bunga-bunga indah dan segar.

Rekaan Pelamin 2012 – Seperti Mahligai..

Rekaan Pelamin 2012 – Seperti Mahligai..

Wow.. kami semakin kagum dengan ciptaan pelamin pada zaman kini 2012 terutamanya.. pelbagai dekor dan seninya.. Sudah semakin seperti mahligai diraja.. di dalam industri perkahwinan ini, siapa yang banyak imaginasinya, kreativitinya.. akan berjaya.. Tetapi kalau dapat copyright kan rekaan lagi bagus sebab tak lama daripada tu ada jea orang yang tiru.. macam kisah Apple iPad [...]

Rita Collection Klang

Pakej Perkahwinan – Rita Collection Klang (Ratu by Rita)

Kali ini kami akan mengulas  pakej-pakej perkahwinan yang disediakan oleh RITA COLLECTION KLANG. Rita Collection adalah sebuah nama yang amat disegani dan sering muncul di dalam pelbagai majalah seperti Persona Pengantin dan juga akhbar. Hasil kerja beliau yang kami paling suka adalah designer wedding dress mereka. Selain daripada baju pengantin, PAKEJ PERKAHWINAN mereka juga termasuk [...]

Pakej Catering – Mempelai Buffet Caterer (Wedding & Catering) – Kanopi & Dewan

Pakej Catering – Mempelai Buffet Caterer (Wedding & Catering) – Kanopi & Dewan

Mempelai Buffet Caterer adalah satu nama yang tidak asing lagi di dalam dunia catering. Mereka boleh menyediakan hidangan bagi KANOPI ataupun DEWAN. Pakej mereka bermula dari RM8.80 seorang (min 1,000 pax). Makanan mereka sedap-sedap belaka. Selain ayam masak merah, anda juga memilih ulam/sambal belacan, kek pisang, gulai nangka dan pelbagai jenis kuih-muih. Mereka juga ada [...]

Pelamin oleh Ari Wedding Couture @ Duchess Place

Pelamin Modern English dari Ari Wedding Couture

REKAAN PELAMIN sekarang makin lama semakin grand, dah macam hiasan di rumah. Ada yang berlatar belakangkan bingkai gambar, fresh flowers, gerbang dan pelbagai lagi. Pelamin bukan lagi sekadar 2 kerusi dan langsir berbunga. Rekaan dan dekor pelamin yang mendapat tempat di hati kami adalah PELAMIN dari ARI WEDDING COUTURE. Ari berpengalaman mencipta, mereka pelamin untuk [...]

Gubahan Hantaran Perkahwinan dari What A Lovely Wedding

Ulasan Perkahwinan: Gubahan Hantaran Perkahwinan dari What A Lovely Wedding

Semasa kamii sibuk surfing laman-laman web perkahwinan hari nie, kami terjumpa hasil kerja tangan What A Lovely Wedding by Puan Fathin Md Noor. First impression, wow, menarik. I like it. Tergerak kami nak menampilkannya di sini. Corak warna dengan kombinasi fresh flowers memang membuatkan GUBAHAN HANTARAN KAHWIN tampak berseri. Harga upah hiasan gubahan hantaran bermula [...]

Majlis Perkahwinan Nabil Raja Lawak & Nazira 3 Oktober 2011 di i-City

Koleksi Video Resepsi Pernikahan & Perkahwinan Nabil Raja Lawak dan Nazira

Tahniah dari Team Syokkahwin.com kepada NABIL RAJA LAWAK DAN NAZIRA yang baru sahaja melangsungkan perkahwinan mereka. It was really a fantastic wedding. You are lucky to have a beautiful wife Nabil. I guess getting married early was a good decision. Waiting for the right time never pays and break ups could easily happen. Tema perkahwinan [...]

Perkahwinan di dalam Taman (Garden Wedding) di Taman Tasik Titiwangsa

Places to Hold Your Wedding Reception

There are plenty of places to hold your wedding reception. All based on your tastes and budget. The selection can come from the most luxurious to just moderate but remain wonderful. We list out some of the places where you can organise your wedding. Garden Wedding: Carcosa Seri Negara, Cyberview Lodge Cyberjaya, Equatorial Bangi-Putrajaya,The Marriot [...]

Pakej-Pakej Perkahwinan (Videografi, Fotografi, Butik Perkahwinan, Andaman, Pelamin & Katering)

Pakej-Pakej Perkahwinan (Videografi, Fotografi, Butik Perkahwinan, Andaman, Pelamin & Katering)

Minggu lepas saya berpeluang ke PAMERAN PENGANTIN 2010 yang diadakan di Kuala Lumpur Convention Centre. Walaupun pesertanya tidak seramai pameran yang diadakan di MidValley pada tahun lepas, tetapi keadaannya cukup meriah. Di sana saya berkesempatan memungut beberapa flier yang saya telah “scan”kan untuk tatapan anda semua yang tidak dapat pergi. Semoga dapat menjadi panduan perancangan [...]

Andaman dan Solekan: Lela Touch Creation, Ayer Tawar, Perak

Andaman dan Solekan: Lela Touch Creation, Ayer Tawar, Perak

Lela Touch Creation adalah butik yang sedang meningkat naik di bahagian Utara semenanjung Malaysia. Berpusat di Ayer Tawar, Perak, Kak Lela bersedia memberikan perkhidmatan di luar kawasan, ini termasuklah ke Pulau Pinang, Kedah dan juga Perlis. Solekannya amat natural dan mampu menampakkan seri wajah seseorang pengantin. Siapa tidak ingin kelihatan bercahaya di hari bahagia mereka? [...]

Butik Andaman Shah, Mersing Johor

Butik Andaman Shah, Mersing Johor

Butik Andaman Shah semestinya butik yang amat popular di Negeri Johor. Jika anda lalu di Jalan Mersing, Kluang, anda pasti tidak akan terlepas pandang, sign board besar yang diletakkan di kedai beliau. Menyediakan perkhidmatan One-Stop centre, sekali datang di kedainya, anda boleh menyelesaikan kebanyakkan perkara seperti andaman, jurugambar, hiasan bilik pengantin,/meja beradap, pelamin, katering, kanopi, [...]

Rekaan Pelamin dari Butik Pengantin Rinssuzana

Promosi dari Rinssuzana

Rinssuzana, adalah nama yang tidak asing lagi di dalam industri perkahwinan Malaysia. Syarikat ini ditunjangi oleh seorang wanita muda, Suzana Abdullah. Butik Rinssuzana menyediakan perkhidmatan perancangan perkahwinan (wedding planning), dekorasi, rekaan pelamin, solekan dan fotografi. KOLEKSI PERKAHWINAN DARI BUTIK RINSSUZANA Lokasi Perniagaan: No. 8B, Persiaran Permata, Taman Permata, Ulu Kelang, 53000 Kuala Lumpur Lokasi perniagaan [...]