« »

RSSAll Entries in the "Wedding Ideas" Category

Wedding Corsages – Untuk Memperkenalkan Ahli Keluarga

Wedding Corsages – Untuk Memperkenalkan Ahli Keluarga

Kata orang tak kenal maka tak cinta kan.. ada kengkawan yang tak kenal bapa atau mak pengantin sebab tak pernah jumpa.. maklumlah kawan tak rapat pun dijemput..silap-silap orang tah mana2 dikasi duit angpownya.. silisih jea.. haha.. sebab tu kaum keluarga kena pakai corsage nie.. cuba tengok contoh wedding corsage yang kami jumpa..

Persiapan Perkahwinan: Mengkaji Tema Perkahwinan

Persiapan Perkahwinan: Mengkaji Tema Perkahwinan

Macamana persiapan anda semua? Ada bagus? lancar? Memang banyak yang difikirkan.. urusan tok kadi, dewan, katering, mak andam, jurugambar perkahwinan dah pelbagai hal lagi termasuklah tema perkahwinan. Kadang-kadang orang yang berbicara dengan kita tidak nampak apa yang kita mahukan, lalu apa yang dihasilkan tidak seperti yang kita mahu.. Kekadang berbuih mulut bercakap tapi lain pulak [...]

Gubahan Hantaran Lisa Surihani & Yusry

Gambar Gubahan Hantaran Pernikahan Yusry KRU & Lisa Surihani

Wahh..memang berderu trafik blog nie bila kami menampilkan gambar-gambar istimewa pernikahan Yusry KRU & Lisa Surihani. Cantik, menarik dan simple. Walaupun kami dapat bayangkan hadiah hantaran mereka berjumlah lebih dari RM50,000 tapi mereka masih humble. Mana taknya di antara hantarannya adalah piano (di dulang diletakkan gambar sahaja) dan koleksi klasik The Beetles (Mungkin beli kat [...]

Lagu-lagu Yang Sesuai Untuk Video Perkahwinan Anda..

Lagu-lagu Yang Sesuai Untuk Video Perkahwinan Anda..

Team Syokkahwin.com telah menggeledah gudang database lagu-lagu untuk mencari lagu-lagu yang terbaik yang boleh dijadikan lagu latarbelakang video perkahwinan anda semua.. Lihatlah hasilnya di bawah… lagu-lagu yang dipilih berdasarkan maksud lirik, keindahan irama dan tema penceritaannya. Jika anda ada lagu favourite sendiri, apa kata anda nyatakan di ruang comment di bawah? CHRISTINA PERRI – A [...]

Baju Pengantin Ana Dahlia di Felda Sg. Koyan, Pahang

Video Perkahwinan Chef Riz & Ana Dahlia

Saksikan bagaimana Ana Dahlia diketemukan bersama Chef Riz.. rupanya menerusi kakak Chef Riz, Serina. Ana Dahlia mulanya agak sangsi, tetapi akhirnya telah terpikat. Adakah benar Chef Riz bercukur janggut dan misai dengan menggunakan krim kek? Chef Wan terlari-lari tertinggal bas? Kita saksikan video perkahwinan di bawah. Thanks to LH Media TV. 2nd WEDDING RECEPTION 1ST [...]

Shrek Wedding Theme

Fairytale Wedding – Shrek Theme

Like many women, Tracey Williams dreamed of having a magical fairytale wedding. But unlike most women, preparing for her big day meant covering her body in green paint and transforming herself into an ogre just like the one in Shrek. The 33-year-old movie buff and her husband Viv tied the knot dressed as ugly cartoon [...]

Perkahwinan-pertunangan-erni-dekrinawati-datuk-sosilawati

Anak Allahyarhamah Datuk Sosilawati, Erina Selamat Berkahwin

Erni Dekritawati Yuliana Bukhairi, 26, anak sulung kepada pengasas dan jutawan kosmetik, Allahyarham Datuk Sosilawati Lawiya, telah selamat bertunang semalam. Walaupun diadakan secara tertutup tetapi hiasan dan suasana tetap ceria. Untung siapa yang dapat menghadirinya. It was a very beautiful and fantastic event. We were  overwhelmed. Tunang beliau adalah seorang setiausaha sulit kepada sebuah kementerian [...]

Majlis Perkahwinan Nabil Raja Lawak & Nazira 3 Oktober 2011 di i-City

Koleksi Video Resepsi Pernikahan & Perkahwinan Nabil Raja Lawak dan Nazira

Tahniah dari Team Syokkahwin.com kepada NABIL RAJA LAWAK DAN NAZIRA yang baru sahaja melangsungkan perkahwinan mereka. It was really a fantastic wedding. You are lucky to have a beautiful wife Nabil. I guess getting married early was a good decision. Waiting for the right time never pays and break ups could easily happen. Tema perkahwinan [...]

Wedding Ideas: Record Your Guests Greetings..

Wedding Ideas: Record Your Guests Greetings..

This is the freshest idea. I have seen people asking their guests to leave messages on a piece of leaf and hang it to the tree, or take their pictures using disposable cameras, but this is something more modern and new. Guests asked to record their voice on a computer. var linkwithin_site_id = 30818; (function [...]