« »

RSSAll Entries in the "Inspirasi Perkahwinan" Category

Resepsi Perkahwinan Aidil Zafuan dan Zarema Zainal

Resepsi Perkahwinan Aidil Zafuan dan Zarema Zainal

Bulan Mac menyaksikan ramai pemain bolasepak JOHOR DARUL TAKZIM (JDT) yang mengambil kesempatan dari waktu rehat yang panjang  untuk mendirikan majlis perkahwinan. Safiq Rahim bersama pemain bowling kebangsaan, Zandra Aziela, Hariss Harun kepada tunang beliau dan juga rakan sekolah, Syahirah Afreen. Terbaru ialah perkahwinan pemain pertahanan JDT dan juga kebangsaan Malaysia, AIDIL ZAFUAN ABDUL RAZAK [...]

Penggunaan Lilin Di Majlis Resepsi Perkahwinan

Penggunaan Lilin Di Majlis Resepsi Perkahwinan

Lilin boleh menaikkan suasana.. Buat majlis anda pada malam hari, walaupun anda mengadakannya hanya di dewan komuniti sahaja. Udara malam yang dingin disertai dengan cahayaan lilin boleh membuatkan orang berasa gembira dan ceria.. LILIN selalu dikaitkan dengan suasana romantis dan intim. Sesuai dengan majlis yang menyatukan dua pasangan yang sudah lama bercinta. Kat mana nak cari [...]

Gambar Kad Kahwin Irma Hasmie & Redza Syah

Gambar Kad Kahwin Irma Hasmie & Redza Syah

Comel dan menarik.. Alhamdulillah.. Irma Hasmie akan melangsungkan perkahwinan dengan Redza Syah  pada 1 Julai 2012 ini di MAEPS, Serdang pada jam 8 malam. Majlis pernikahan akan berlangsung pada sebelah petang di Dewan Persidangan Putrajaya. Irma kini sedang berada di Tanah Suci untuk mengerjakan umrah dan bakal pulang pada 20 Jun ini tak lama lagi [...]

Bridesmaids (Dayang Pengantin) Penghias Majlis

Bridesmaids (Dayang Pengantin) Penghias Majlis

Kehadiran bridesmaids di majlis perkahwinan memang memukau pengunjung yang datang.. dengan susun atur dan baju mereka yang indah.. nampak begitu cantik.. Semuanya tersusun. Di sini kami paparkan idea dan inspirasi baju yang dipakai oleh bridesmaids ini. Jika anda ingin melihat dengan lebih banyak lagi gambar-gambar inspirasi BRIDESMAID ini.. and bolehlah ke laman facebook kami di [...]

Lebih 20 Gambar Majlis Perkahwinan adik Neelofa – Noor Nellisa & Nik Nadzri

Lebih 20 Gambar Majlis Perkahwinan adik Neelofa – Noor Nellisa & Nik Nadzri

Cunn.. ..bajunya cantik..semuanya hebat..adik NEELOFA, NOOR NELLISA baru-baru ini telah berkahwin dengan pilihan hati Nik Nadzri di sebuah majlis gilang gemilang di Hotel Royale Bintang, Damansara pada 30 Mei 2012 lalu. Dah satu kena ambik.. tapi Neelofa still available..hehe.. Fotografi oleh FotoCantik. MENCURI PERHATIAN – NEELOFA.. NIKAH & KAHWIN —————————————————————- PERKAHWINAN INDAH BERMULA DENGAN PERANCANGAN [...]

Tips Memilih Pelamin

Tips Memilih Pelamin

Salam semua.. di sini kami utarakan beberapa tips dalam mendalami kehendak rekaan pelamin anda.. Konsep pelamin – apakah konsepnya? Bidadari dipenuhi dengan bunga2? Tema English? Moden? Roman? Kerawang? Kristal? fairytale? Bangsawan? Mungkin anda boleh mengambil konsep raja-raja dahulu, king and queen, qruang berehat (ada sofa panjang), ruang bersantai, ruang menunggu, ruang tamu.. lihat sekeliling.. dan [...]

Video Montaj Perkahwinan Fasha Sandha & Jejai

Video Montaj Perkahwinan Fasha Sandha & Jejai

Tahniah sekali lagi kepada FASHA SANDHA & RIZAL ASHRAM (JEJAI) yang baru sahaja melangsungkan perkahwinan. Apa kata kita lihat montaj MAJLSI PERNIKAHAN mereka? What do you think? Don’t forget to share with friends… video montaj perkahwinan ini dihasilkan oleh pihak CST Production.

Gambar Majlis Resepsi Perkahwinan Scha Alyahya & Awal Ashaari di PICC

Gambar Majlis Resepsi Perkahwinan Scha Alyahya & Awal Ashaari di PICC

Tahniah kepada pasangan selebriti Scha Al-Yahya dan Awal Ashaari yang baru sahaja selesai melangsungkan MAJLIS RESEPSI PERKAHWINAN mereka di PUTRAJAYA INTERNATIONAL CONVENTION CENTRE (PICC). Scha nampak menawan di dalam baju rekaan Syaiful Bahrin. Scha dan Awal mengenakan baju berbeza untuk acara memotong kek.

Contoh Menarik Pelamin Nikah 2012 – Simple & Mudah

Contoh Menarik Pelamin Nikah 2012 – Simple & Mudah

Bila bernikah atau bertunang sekarang nie pun nak ada pelaminnya.. sudah menjadi kelaziman pulak sekarang nie.. Kalau dulu bernikah di rumah atau masjid agak mudah. Keluarga datang, atur barang hantaran, nikah, makan dan balik. Tetapi kreativiti penghias membuatkan ramai orang tertarik untuk menciptakan sesuatu yang istimewa agar dapat ditatapi oleh ramai orang. Di sini kami [...]

Gambar | Kad Kahwin Scha Al-Yahya & Awal Ashaari

Gambar | Kad Kahwin Scha Al-Yahya & Awal Ashaari

Esok akan berlangsungnya majlis pernikahan SCHA ALYAHYA & PAKWENYA… hehe.. AWAL ASHAARI. Majlis pernikahan mereka akan berlangsung di Hotel Pullman Lakeside, Putrajaya pada pukul 7.45 malam. Majlis resepsinya pula adalah pada hari Sabtu. Kami agak kurang pasti tentang tema yang akan mereka lakukan. Anda boleh menyaksikan majlisnya secara langsung menerusi saluran Astro Ria esok.

Koleksi Baju Pengantin 2012

Koleksi Baju Pengantin 2012

Industri perkahwinan adalah satu industri yang meriah. Setiap tahun jumlah mereka yang berkahwin semakin bertambah dengan bertambahnya populasi di dunia ini. Mereka yang ternama dan terkenal akan terus flourish kerana permintaan yang banyak. Dalam bidang rekaan pakaian pengantin, nama-nama seperti Rizman Ruzaini, Hatta Dolmat, Rizalman, Radzuan Razwill dan juga Rien Zaid banyak kali menjadi sebutan. [...]

Gambar | Majlis Pernikahan Fasha Sandha (Edisi Fesyen Baju Nikah)

Gambar | Majlis Pernikahan Fasha Sandha (Edisi Fesyen Baju Nikah)

Jom kita kaji dan lihat fesyen baju nikah yang direka oleh saudara Rizman Ruzaini ini. Rizman juga telah diberi kepercayaan untuk mereka FESYEN BAJU NIKAH LIYANA JASMAY. Cantik .. dengan taburan polkadot yang kecil. Mereka telah berkahwin pada satu majlis di Hotel Crowne Plaza, Kuala Lumpur pada 27 haribulan lalu. Fasha menerima hantaran sebanyak RM8,888. [...]

Gambar Pernikahan Zed Zaidi dan Isteri

Gambar Pernikahan Zed Zaidi dan Isteri

Terjumpa gambar MAJLIS PERNIKAHAN ZED ZAIDI dan ISTERI NATALIA MUSTAFA KAMAL. Mereka berkahwin pada tahun lepas. Khabarnya isteri beliau akan melahirkan anak tak lama lagi. Majlis akad nikah diadakan di Restoran Felda Villa, di Jalan Maktab Kuala Lumpur.

Gambar Baju Pengantin Shera Aiyob..

Gambar Baju Pengantin Shera Aiyob..

Cantik baju pengantin Shera Aiyob nie.. ada kelas.. gaya moden begini agak jarang-jarang kita temui.. fesyennya agak simple tapi menarik. WAKTU PERKAHWINAN FESYEN BAJU NIKAH SHERA AIYOB

Inspirasi Perkahwinan: Dekor di Majlis Resepsi Perkahwinan

Inspirasi Perkahwinan: Dekor di Majlis Resepsi Perkahwinan

Apa idea anda untuk menghias majlis perkahwinan anda nanti? Lilin-lilin? bingkai gambar, rama-rama? atau bebola rotan? Di bawah ini kami tampilkan beberapa idea untuk inspirasi majlis perkahwinan anda. LANTERN PERKAHWINAN Boleh didapati di https://www.facebook.com/pages/Paper-Lantern-N-Boxes/184915638221034

Persiapan Perkahwinan: Mengkaji Tema Perkahwinan

Persiapan Perkahwinan: Mengkaji Tema Perkahwinan

Macamana persiapan anda semua? Ada bagus? lancar? Memang banyak yang difikirkan.. urusan tok kadi, dewan, katering, mak andam, jurugambar perkahwinan dah pelbagai hal lagi termasuklah tema perkahwinan. Kadang-kadang orang yang berbicara dengan kita tidak nampak apa yang kita mahukan, lalu apa yang dihasilkan tidak seperti yang kita mahu.. Kekadang berbuih mulut bercakap tapi lain pulak [...]

Gubahan Hantaran Lisa Surihani & Yusry

Gambar Gubahan Hantaran Pernikahan Yusry KRU & Lisa Surihani

Wahh..memang berderu trafik blog nie bila kami menampilkan gambar-gambar istimewa pernikahan Yusry KRU & Lisa Surihani. Cantik, menarik dan simple. Walaupun kami dapat bayangkan hadiah hantaran mereka berjumlah lebih dari RM50,000 tapi mereka masih humble. Mana taknya di antara hantarannya adalah piano (di dulang diletakkan gambar sahaja) dan koleksi klasik The Beetles (Mungkin beli kat [...]

Inspirasi: Tema Perkahwinan Purple & Gold (Ungu & Emas)

Inspirasi: Tema Perkahwinan Purple & Gold (Ungu & Emas)

Ramai juga yang mecari-cari tema perkahwinan purple & gold (PURPLE & GOLD WEDDING THEME) untuk perkahwinan mereka. Tema ini seperti purple & cream white, cuma cream white nya digantikan dengan gold/emas. Kalau tak silap kami, majlis perkahwinan penyanyi Tomok dan Ayu mengenakan Tema perkahwinan ini sewaktu perkahwinan mereka. Lebih banyak lagi gambar TEMA PERKAHWINAN PURPLE [...]

Fesyen Baju Pengantin 2011/12

Fesyen | Busana Pengantin Pilihan 2012

Di sini kami menyorot semula fesyen pengantin pada tahun 2011 dan juga yang bakal menjadi pilihan pada tahun 2012. Manik masih menjadi pilihan dan half-french lace juga. Antara pereka fesyen yang sering mendapat tempat Hatta Dolmat yang telah mengusahakan baju untuk Tomok & Ayu dan banyak selebriti lain. Even Datuk Siti Nurhaliza juga sering mendapatkan [...]

Shrek Wedding Theme

Fairytale Wedding – Shrek Theme

Like many women, Tracey Williams dreamed of having a magical fairytale wedding. But unlike most women, preparing for her big day meant covering her body in green paint and transforming herself into an ogre just like the one in Shrek. The 33-year-old movie buff and her husband Viv tied the knot dressed as ugly cartoon [...]