« »

RSSAll Entries in the "Persediaan Perkahwinan" Category

Majlis Resepsi di waktu Siang atau Malam? Mengapa jika salah pilihan boleh membuatkan anda kalut?

Majlis Resepsi di waktu Siang atau Malam? Mengapa jika salah pilihan boleh membuatkan anda kalut?

Majlis resepsi pada waktu siang atau malam? Tidak dinafikan ramai yang mempunyai pilihan sendiri secara automatik. Ini disebabkan beberapa faktor. Bayaran sewaan pada waktu siang adalah lebih murah dari bayaran menyewa pada waktu malam. Namun begitu ada juga yang terpaksa memilih majlis perkahwinan untuk diadakan pada waktu malamnya kerana majlis pernikahan yang akan berlangsung pada [...]

Masalah-masalah Orang Yang Belum Berkahwin..

Masalah-masalah Orang Yang Belum Berkahwin..

Kali ini kami ingin membicarakan topik hangat yang menyentuh hal-hal peribadi orang yang belum berkahwin. Adakah mereka nie sengaja ingin hidup bersendirian? Atau hati kata nak tapi cuma belum bertemu dengan gadis atau jejaka yang sesuai? Ada beberapa faktor kerana mereka belum berkahwin… Kita kupaskannya,, Sebab masih nak enjoy.. yelah masih muda.. nanti dah kahwin [...]

Gambar Anak Kedua Akasha..

Gambar Anak Kedua Akasha..

Beberapa hari lepas pihak kami mendapat berita gembira.. Pelakon Akasha telah selamat menyambut kelahiran kedua, seorang bayi perempuan. Bayi perempuan ini adalah anak kedua hasil perkongsian hidup Aqasha dan isteri tercinta, Noor Baizura. Sebelum ini mereka berdua telah pun mendapat seorang anak lelaki yang kini berusia kira-kira setahun. Alhamdulilah. Sepasang.. lelaki dan perempuan. Bertambah cerialah [...]

Tips Memilih Pelamin

Tips Memilih Pelamin

Salam semua.. di sini kami utarakan beberapa tips dalam mendalami kehendak rekaan pelamin anda.. Konsep pelamin – apakah konsepnya? Bidadari dipenuhi dengan bunga2? Tema English? Moden? Roman? Kerawang? Kristal? fairytale? Bangsawan? Mungkin anda boleh mengambil konsep raja-raja dahulu, king and queen, qruang berehat (ada sofa panjang), ruang bersantai, ruang menunggu, ruang tamu.. lihat sekeliling.. dan [...]

Tips Memilih Tarikh Perkahwinan

Tips Memilih Tarikh Perkahwinan

Bila sudah bersetuju untuk bertunang, bernikah dan berkahwin, perkara yang berpusing-pusing di kepala bakal pengantin adalah pemilihan tarikh. Kekadang perkara sebegini pun menjadi kecoh satu keluarga. Selalunya bukan keputusan tentang tarikh bukan di tangan anda berdua.. Kekadang di tangan Kak Long yang tiada outstationpada tarikh yang anda pilih lah..Keluarga pasangan anda sibuk nak pergi holiday [...]

Ujian HIV Untuk Bakal Pengantin

Ujian HIV Untuk Bakal Pengantin

Tujuan ujian HIV sebelum perkahwinan bukan untuk menyekat sesuatu perkahwinan malah ia menolong untuk mengenalpasti risiko awal agar perancangan dapat dibuat oleh pasangan dalam melakukan hubungan kelamin dan mendapat anak. Ujian HIV hanya boleh dilakukan di Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA.. Berikut adalah prosedur dalam melakukan UJIAN SARINGAN HIV bagi pasangan yang bakal berkahwin: BORANG UJIAN [...]

Cara Masalah Isteri Dingin

Masalah Isteri Dingin..

Selepas beberapa bulan berkahwin mesti ramai lelaki di luar sana merasai keadaan ini. ISTERI DINGIN.. Isteri dingin bukan sebab pakai aircon ke apa tapi kurang dalam melayan “kehendak” kemesraan suami. Pelbagai alasan diberikan seperti penat, terlalu mengantuk, anak nak menyusu, nak gosok baju belum habis dan pelbagai alasan tolakan diberikan. Jika keadaan ini berlaku terasa [...]

The Parable of The Pipeline

The Parable of the Pipeline – The Story of Bruno and Pablo

There is a story that I would like my visitors that I believe worth a mention here. This is a story about true wealth creation. This is a story about big dreams. Here goes… Once upon a time long, long ago, two ambitious young cousins named Pablo and Bruno lived side by side in a [...]

Tips Menawan Wanita - Pelukan Erat

Tips Menawan Hati Wanita..

Bagi mereka yang belum ada kekasih wanita, mungkin ada tercari-cari, tergaru-garu kepala dan menonggeng-nonggeng serta bertanya kepada diri sendiri, mengapakah diriku ini masih lagi tidak berpunya? Seringkali bila terjadi sebegini, alasan yang kerap digunakan untuk sedapkan hati adalah jodoh belum sampai, kita pun tak ingin berteman lebih suka bersendiri, nak concentrate study, boypren girlpren nie [...]

Karaoke dan Hiburan di Majlis Perkahwinan

Adakah Karaoke dan Hiburan Perlu di Majlis Resepsi Perkahwinan Anda?

Sudah menjadi adat dan ikutan di kebanyakan majlis perkahwinan mesti ada set karaoke. Tak sure kenapa ini jadiknya. Mungkin ini adalah salah satu orang kita berhibur. Tetapi ramai pulak yang malu bila dipanggil suruh menyanyi. Bila dijemput kugiran yang datang semua nyanyi lagu-lagu orang dulu yang orang muda sekarang langsung tak pernah dengar. Nyanyi lagu [...]

Wedding Planner: Weddings By Sher and Shazamm Wedding

Wedding Planner: Weddings By Sher and Shazamm Wedding

We have identified two beautiful wedding planners that have been doing gorgeous weddings for their clients. http://shazammm.wordpress.com Am : 012 772 1070 | 017 315 3960     Lail : 016 629 0754     As : 010 235 7261 BEAUTIFUL CENTREPIECES ARE THE TRADEMARK OF WEDDINGS BY SHER http://weddingsbysher.blogspot.com 019-281 3689 (Sher)

Perkahwinan di dalam Taman (Garden Wedding) di Taman Tasik Titiwangsa

Places to Hold Your Wedding Reception

There are plenty of places to hold your wedding reception. All based on your tastes and budget. The selection can come from the most luxurious to just moderate but remain wonderful. We list out some of the places where you can organise your wedding. Garden Wedding: Carcosa Seri Negara, Cyberview Lodge Cyberjaya, Equatorial Bangi-Putrajaya,The Marriot [...]

Panduan Pinjaman ASB

Kenapa Pinjaman ASB Adalah Satu Pelaburan Yang Baik?

Banyak orang masih ragu akan kebaikan pinjaman wang untuk melabur di dalam Amanah Saham Bumiputra (ASB). Ada yang mengatakan ianya menyusahkan kerana banyak administrative costs, tak de untung dan alasan yang paling popular sekali adalah, lebih suka menyimpan dari berhutang. Tetapi tahukah anda, lagi cepat anda meminjam dan melabur dalam ASB, anda lebih untung? Mengapa [...]

Pinjamann Peribadi Bank Islam

Pinjaman Peribadi Dari Bank Islam – Tak Cukup Duit Untuk Berkahwin?

Bagi mereka yang masih tercari-cari duit untuk berkahwin, tetapi kahwinnya tak sabar-sabar.. sebab tak tahan, desakan keluarga atau nak dapat date bagus..mungkin boleh mempertimbangkan mendapatkan pinjaman dari Bank Islam. Bank Islam menawarkan kadar faedah antara yang terbaik di pasaran terutamanya kepada pegawai kerajaan, berkanun ataupun government-linked companies (GLC) seperti Telekom, TNB dan PETRONAS. Kadar bermula [...]

Pakej-Pakej Perkahwinan (Videografi, Fotografi, Butik Perkahwinan, Andaman, Pelamin & Katering)

Pakej-Pakej Perkahwinan (Videografi, Fotografi, Butik Perkahwinan, Andaman, Pelamin & Katering)

Minggu lepas saya berpeluang ke PAMERAN PENGANTIN 2010 yang diadakan di Kuala Lumpur Convention Centre. Walaupun pesertanya tidak seramai pameran yang diadakan di MidValley pada tahun lepas, tetapi keadaannya cukup meriah. Di sana saya berkesempatan memungut beberapa flier yang saya telah “scan”kan untuk tatapan anda semua yang tidak dapat pergi. Semoga dapat menjadi panduan perancangan [...]

Kemalangan, Kesakitan & Kecacatan Tidak Berbau!

Kemalangan, Kesakitan & Kecacatan Tidak Berbau!

Sewaktu kita sihat, banyak perkara tentang kesihatan tidak kita utamakan seperti pemakanan, displin dalam pemanduan kenderaan dan juga duit simpanan dalam menghadapi waktu sukar kesihatan. Tetapi apabila sudah terhantuk barulah kita tersedar dari lamunan dan menghargai betapa pentingnya menjaga diri dan amat sungguh menghargai waktu semasa kita sihat. Pernahkah anda bayangkan saat-saat anda ditimpa kemalangan [...]

Lagu-Lagu Sedih Ketika Tengah Frust Menonggeng!

Lagu-Lagu Sedih Ketika Tengah Frust Menonggeng!

Ada sesetengah dari kita yang tidak bernasib baik. Banyak kali cinta terhenti di tengah jalan. Ingatkan panas sampai ke petang, rupanya hujan di tengah hari. Bila bercinta ada saja yang tidak kena. Cinta tidak dibalas, girlfriend kaki kebas, girlfriend dirampas orang, cinta lain darjat dan pelbagai lagi kisah derita. Perit memang perit bila ini berlaku. [...]

Why Do Women Struggle in Their Relationships?

Why Do Women Struggle in Their Relationships?

There are many reasons why women have relationship challenges and in particularly frustrations, but most of all, the main reason is that women simply don’t understand men.  If a woman really understood men, she’d know how to effortlessly attract men like a magnet, make men powerless in her hands, have them treat her like a [...]

Senarai Klinik Yang Menjalankan Ujian HIV di Wilayah Persekutuan

Senarai Klinik Yang Menjalankan Ujian HIV di Wilayah Persekutuan

Kini, ujian HIV telah diwajibkan oleh semua negeri. Jangan takut atau jangan segan, kerana walaupun ujiannya positif, tidak bermaksud anda tidak boleh berkahwin. Hanya, anda akan diberikan sedikit kaunseling mengenai akibat atau implikasi sekiranya perkahwinan and diteruskan. Ujian rapid test HIV akan dilakukan dan keputusan boleh didapati dalam masa 5-10 minit .Berikut disenaraikan nama dan [...]

Panduan Memilih Tarikh Perkahwinan

Panduan Memilih Tarikh Perkahwinan

Memang sejak sekian lama, majlis perkahwinan biasanya akan diadakan pada hari sabtu dan ahad dalam cuti persekolahan. Ini bertujuan untuk memudahkan saudara mara yang datang dari jauh.   Namun, pada ketika ini, terutamanya di kawasan Kuala Lumpur, majlis perkahwinan yang diadakan pada hari Sabtu dan Ahad dalam cuti sekolah, nampaknya bukanlah satu waktu yang paling ideal [...]