« »

Pinjaman Peribadi Dari Bank Islam – Tak Cukup Duit Untuk Berkahwin?

Bagi mereka yang masih tercari-cari duit untuk berkahwin, tetapi kahwinnya tak sabar-sabar.. sebab tak tahan, desakan keluarga atau nak dapat date bagus..mungkin boleh mempertimbangkan mendapatkan pinjaman dari Bank Islam. Bank Islam menawarkan kadar faedah antara yang terbaik di pasaran terutamanya kepada pegawai kerajaan, berkanun ataupun government-linked companies (GLC) seperti Telekom, TNB dan PETRONAS. Kadar bermula dari 3.25% flat untuk pinjaman yang bertempoh 3 tahun. Selain daripada itu anda boleh menggunakan pinjaman peribadi ini untuk mengaturkan semula hutang kad kredit yang tinggi kadar faedahnya iaitu 18%, membuat pendahuluan pembelian rumah (jika anda ingin membuat pelaburan hartanah). Pinjaman maksima adalah RM200,000 tanpa penjamin, tanpa yuran proses dengan tempoh bayaran balik sehingga 15 tahun. Jika anda semua berminat, bolehlah menghubungi Cik Nur Jihan di 017-392 3610. Oh lupa pula saya. Anda akan mendapat perlindungan Takaful. Maksudnya, sekiranya apa-apa terjadi pada diri anda, sama ada meninggal dunia atau lumpuh secara menyeluruh, secara automatiknya duit pinjaman anda menjadi percuma. Best bukan?? Ini tidak akan menyusahkan sesiapa yang ditinggalkan atau disara. Sesiapa yang nak duit banyak pada harga diskaun jangan lupa ambil Etiqa Takaful – Klik Sini. Kekadang belum sempat habis menyimpan Allah dah ambil kita, kesian kat anak isteri. Lainlah anda ada Etiqa Takaful.

bank-islam-personal-loan

SILA KLIK THUMBNAIL DI ATAS UNTUK MENGETAHUI PELAN BAYARAN SEMULA (REPAYMENTS SCHEDULE) PINJAMAN PERIBADI BANK ISLAM ANDA..

pinjaman-peribadi-bank-islam


Blog Widget by LinkWithin

Filed Under: Masalah KewanganPersediaan PerkahwinanPinjaman Peribadi

Tags:

About the Author: FayZ adalah merupakan penulis buku popular perkahwinan "Rahsia Selebriti Berkahwin Pada Bajet RM 25,000" terbitan Truewealth Sdn. Bhd. Dapatkan ebook terbaru mengenai Perancangan Perkahwinan dari FayZ di http://www.impianpengantin.com

RSSComments (26)

Leave a Reply | Trackback URL

  1. fayz says:

    Pinjaman peribadi perkahwinan dari Bank Islam adalah yang terbaik pada masa sekarang ini..

  2. azam says:

    salam..kalau gaji RM1800 n kerja swasta bleh ke memohon??

  3. fayz says:

    salam Azam.. agak sukar.. but u can definitely try your luck with BSN or HSBC..

  4. edey says:

    slm…sy baru kerja 3 bulan dan belum disahkan jawatan..blh ke sy wt pinjaman
    gaji pokok ; rm1200
    elaun ; 250

  5. daus says:

    slm..sy bkerja gaji hari (rm23.90/hari)
    blh ke sy wt pinjaman?

  6. fayz says:

    salam semua..untuk mendapatkan kepastian, boleh hubungi secara terus agennya:

    NIK MASSITAH BITI NIK ISMAIL
    016-353 3978

  7. hanif says:

    cm sye kerja buruh je slip gaji xde tapi vaucher pembayaran ade la…bleh ke buat pnjaman kahwin jugak

  8. mael says:

    pekerja kilang leh buat ke gji ckit jer

  9. hajidi says:

    1. kalau gaji rm1900 kerja swasta dapat tak..?
    2. kalo senarai hitam dengan mara boleh pinjam tak..?
    3. ada x jadual pembayaran terkini.. sbg rujukan..
    4. email me : ambritasialabagan@yahoo.com.my

  10. dauz125Z says:

    salam,sy keje government,gaji basic rm 1140.00 tp bersih dpt dlm rm 660.00…boleh ke wat pinjaman..t.kasih

  11. Fayz says:

    Salam Semua, ada had gaji minimum yg ditetapkan iaitu RM2k.. They also look for stability

  12. Lan says:

    Kalo mnimum 2k baik xpyh…rate2 sume nyer bwh 2k bwh 1k pon ade tp org2 tulah yg mmerlukan!ntah ape2 ntah!

  13. nur zaza says:

    nk tanya, klu yg ada blacklist, bleh adjust kan ke?

  14. azhar says:

    macam mana kalau sya nyer gaji basic rm800.00, tp sebulan sya boelh dpat rm1,200 termasok elaun lain2…saya memerlukan wang yang cepat, sebab orang tua da bising soh kawin…

  15. tiera says:

    salam..kalo tunang saya bisnes sendiri, income lebih 5k sebulan boleh ke buat pinjaman ni? or mcm saya makan gaji dr dia, tp tak ada slip gaji boleh ke??

  16. wana_apit says:

    salam actually saya gaji rm1800 setengah bulan dan sebulan rm3600..bekerja sebagai swasta..layakkah saya membuat pinjaman??
    dan berapa lama agaknya tempoh jika ingin meluluskan pinjaman ini??

  17. fayz says:

    untuk mengetahui semua jawapan kepada persoalan di atas, anda dinasihatkan untuk menghubungi agen pinjaman terbabit Cik Nur Jihan di 017-392 3610.

  18. afiq says:

    Salam,

    Tumpang bertanya, loan ni still ade ke? kalau untuk swasta lak camne? best interest rate brpe? Basic rm3.5k x termasuk elaun n OT, bole lulus x? Brpe lame mase utk proses loan?

  19. fayz says:

    Salam Saudaara Afiq, yup loan nie masih ada lagi.. Bagi kakitangan swasta interest agak tinggi sedikit..

    Kalau RM3.5k boleh cuba.. proses loan bergantung kepada pihak bank.. kekadang seminggu pun dah approved..

    Sila hubungi Cik Nur Jihan di 017-392 3610.

  20. nor hazlinda says:

    sy keje swasta nak buat pinjaman untuk kahwin kalau gaji rm 1200 layak ker

  21. shuhada says:

    Assalamualaikum,.saya nur shuhada binti osman.kedah.saya bekerja sebagai designer..gaji dalam 1600 sebulan..layakkah saya membuat pinjaman??
    dan berapa lama agaknya tempoh jika ingin meluluskan pinjaman ni?? ni no fon saya .013-5919278

  22. Hanif Razali says:

    Klu swasta basic 1900 bleh x?
    Hanif.. 0169060631

  23. balqish balqies says:

    Assalamualaikum , sy nk tnye pinjam ni still ade ke ? Sy berkerja swasta nak buat pinjaman kahwin gji sy 1100 je , boleh apply ke .

Leave a Reply