« »

Anak Pintar Alif Ba Ta Menerusi Youtube

Umumnya ramai ibu bapa di luar sana yang inginkan anak-anak mereka menjadi yang terbaik, terdidik, pintar dan juga kuat iman dan akhlaknya. Masa terbaik untuk mendidik anak-anak ini adalah dari dalam perut lagi dan pakar menyatakan pada waktu lahir dan sehingga umur 5/6 tahun adalah waktu mereka ini menyerap seperti sponge basah.. Language, geografi, matematik.. semuanya akan masuk dengan segera dalam kepala mereka. Jangan terkejut jika ada anak-anak sekarang yang boleh membacan seawal 2 tahun dan dapat menghafaz surah-surah mudah seawal 3 tahun. ApakahRAHSIA untuk mendidik anak agar menjadi PINTAR ini? Flashcards atau kad imbasan, video yang ditayangkan berulang kali setiap hari. Tetapi ada yang menjadikan alasan kekangan kewangan sebagai alasan untuk melakukan hal ini. Tunggu.. sebab sekarang nie dah banyak video pembelajaran di youtube yang berkualiti yang dapat mendidik anak anda dengan sempurna dari ABC sehinggalah Alif Ba Ta.

Di sini kami senaraikan video-video youtube yang berkenaan supaya anda mendapat manfaatnya. Keberkesanan video-video ini memang terbukti kerana anak saya sendiri sudah pandai membaca sejak dari umur 2 tahun lagi.

BELAJAR ALIFF BAA TAA

BELAJAR ABC

BELAJAR MENGIRA


Blog Widget by LinkWithin

Filed Under: FeaturedLepas KahwinPerkembangan Awal Kanak-kanak

Tags:

About the Author: FayZ adalah merupakan penulis buku popular perkahwinan "Rahsia Selebriti Berkahwin Pada Bajet RM 25,000" terbitan Truewealth Sdn. Bhd. Dapatkan ebook terbaru mengenai Perancangan Perkahwinan dari FayZ di http://www.impianpengantin.com

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply