Featured Articles

Senarai 10 Pasangan Terakhir Peraduan Gerbang Cinta Mega Utusan Diumumkan!

Berikut adalah senarai penuh, 10 pasangan yang berjaya ke peringkat akhir. Kepada mereka yang tidak berjaya, kami memohon beribu kemaafan. Kepada yang berjaya kami ucapkan setinggi tahniah. Kepada yang berjaya, sila persiapkan diri anda untuk menghadiri sesi “briefing” dan fotografi pada esok hari (Ahad, 8 November 2009) pada pukul 8.30 pagi di pejabat Utusan Malaysia, [...]

Picture Elements – Melengkapkan Memori Indah Anda!

Alangkah indah sekiranya saat indah itu dapat diselami dan dihayati sampai bila-bila? Saat indah itulah yang akan menyebabkan renggangan hubungan kembali bertaut, kasih sayang semakin kukuh, menjadi pembakar semangat dan juga mendokong ketabahan. Kenangan lalu juga kadang-kala memberikan harapan. Semua ini akan lebih berkesan jika pemotretan emosi dilakukan oleh seorang profesional seperti PICTURE ELEMENTS. Berlokasi [...]

Syokkahwin.com – Laman Web Perkahwinan Utama Malaysia

Laman web perkahwinan Syokkahwin.com sudah bertapak sejak tahun 2006. Laman yang memuatkan beribu senarai penyedia perkhidmatan perkahwinan dan juga panduan dan tips-tips berguna perkahwinan ini diterajui oleh seorang jejaka lebih dikenali sebagai FayZ di kalangan peminat dan pengikutnya. FayZ adalah seorang usahawan di bidang pemasaran internet (internet marketing) dan sering menjadi rujukan bagi teknik pemasaran [...]

Mastar Catering – Pilihan Utama Pengantin

Mastar Catering telah ditubuhkan oleh En Mastar bin Muni pada awal 1983. Ketika itu  beliau hanya berniaga secara kecil-kecilan dan masih belum menggunakan nama MASTAR Catering dengan menjual pelbagai jenis produk makanan terutamanya nasi lemak kukus.Dengan pengalaman yang diperolehi, En Mastar mula mengorak langkah setapak demi setapak dengan melibatkan diri dalam perniagaan kantin sekolah [...]

Afidah Khamis – Make Ups and Stuff!

Pertama kali saya bertemu dengan insan yang bernama Afidah, saya berasa sedikit agak gugup. Apa tidaknya, beliau adalah seorang yang amat disegani dalam bidak persolekan dan kecantikan wanita sebaris dengan nama-nama seperti Nurul Shukor dan Saidatul Nisa. Afidah yang bernaung di bawah label AFIDAH KHAMIS cukup berpengalaman dalam bidang kecantikan wanita setelah berkecimpung selama lebih [...]

Orked Bridal House – Perancang Perkahwinan Unggul!

Nama Orked Bridal House amat sinonim dengan kualiti dan keaslian hasil kerja mereka. Oleh itu tidak hairanlah sekiranya mereka sentiasa mendapat tempat di kalangan selebriti dan VIP tempatan. Diterajui oleh Azmy Osman, seorang perunding perkahwinan yang tidak asing lagi di dalam dunia perkahwinan tempatan. Kata Azmy, “Orked Bridal House, sentiasa berusaha merealisasikan impian pelanggan. Kami [...]

  • Other Recent Articles

  • Undian Sudah Bermula!

    Undian Sudah Bermula!

    Menarik dan menyeronokkan. Itulah perasaan kami sewaktu menghadiri sesi fotografi bersama 10 pasangan terakhir PERADUAN GERBANG CINTA MEGA UTUSAN MALAYSIA. Peraduan yang julung-julung kali diadakan ini menawarkan habuan berupa tajaan perkahwinan bernilai RM150,000 bagi pemenang tempat pertama. Pelbagai gaya dapat disaksikan tadi dan tentunya para pasangan pandai menawan pihak juri.

    Dalam pada itu, pengiraan undian yang [...]

  • MAnNA (Mohd Afandi n Nurfairuz Aina) Cabaran Berakhir

    MAnNA (Mohd Afandi n Nurfairuz Aina) Cabaran Berakhir

    Seminggu aku tak dapat nak upload cerita dalam diari finalis, akhirnya dapat juga aku kesempatan untuk menghantar nukilan aku ini.
    Akhirnya…… tugasan yang diberikan telah berakhir menjelang tepat jam 10p.m.  23 November 2009
    Bagi kami tugasan yang diberikan cukup menduga kami baik dari segi fizikal..mental mahupun emosi…
    Kami terpaksa membahagikan antara tangungjawab hakiki yang wajib dilaksana sebagai pekerja dan [...]

  • MAnNA (Mohd Afandi n Nurfairuz Aina) Koleksi untuk Aina

    MAnNA (Mohd Afandi n Nurfairuz Aina) Koleksi untuk Aina

    Inspirasi buat Ainaku
    Aku selalu ingin mengadakan sesuatu yang terbaik dalam hidupku bersama Aina. Aku amat minat pada seni. Oleh kerana aku minat akan seni, lalu aku zahirkan minatku itu kepada sesuatu yang indah buat pasanganku…dari lirik lagu, gambar, kad ucapan, sehingga hantaran pun aku ilhamkan buat Aina

    Gubahan Hantaranku Pada Aina

    Bukanlah semua ini dianggap sebagai kayu [...]

  • MAnNA (Mohd Afandi n Nurfairuz Aina) Erti Cinta

    MAnNA (Mohd Afandi n Nurfairuz Aina) Erti Cinta

    Takrifan cinta bagi setiap individu pastinya berbeza….
    Sudah pasti maksud dan cara mengintepretasikan cinta turut berbeza.
    Secara jujurnya saya tidak pandai untuk mengarcakan, melukiskan atau menarikan pena kisah cinta saya kepada umum….bukan malu atau segan tapi saya percaya kasih, sayang dan cinta mempunyai hanya satu matlamat iaitu kebahagian…Dan matlamat itu sama bagi setiap insan.
    Buat kekasihku Mohd Afandi, [...]

  • MAnNA (Mohd Afandi n Nurfairuz Aina) Special Gift

    MAnNA (Mohd Afandi n Nurfairuz Aina) Special Gift

    Saya ada satu cerita tentang hadiah…
    One day saya terima hadiah hari lahir dari seorang jejaka yang istimewa…
    then saya ingat lelaki kalau nak tacke perempuan mesti bagi teddy bear..
    Saya and roomate nak teka apa dalam kotak tue….
    masing-masing cuba teka….
    then finally saya orang terakhir teka…sebelum teka saya goncang kotak tue…then dengan bangganya teka….’teddy bear’ mesti teddy bear
    Bila [...]

  • Walimatul Urus (Aril & Eja)

    Walimatul Urus (Aril & Eja)

    Salam to all..
    Kepada sesiapa yg x berkesempatan utk kunjungi wedding kami di lipis,sy dgn ini menjemput korang yg mana balik kampung sebelah utara ni,sy dgn ini menjemput ke majlis kenduri sambut menantu di
    28, TEMENGGONG SATU,
    TAMAN KOSKAM,
    13200 KEPALA BATAS
    PENANG
    –12 DECEMBER 2009–
    kepada ila n izat..SP dgn k.batas x jauh..25minit je..klu ada masa nnt dtg la ye..kepada penganjur2 [...]

  • ” boSannyer!!!!”

    ” boSannyer!!!!”

    Itulah yang aku ungkapkan bila undian sudah terhenti dan aktiviti-aktiviti harian yang hari-hari aku buat terhenti serta-merta…adoihai…lemah badan dibuatnye…
    ni nak ceritalakan tentang aku hari ni,aku ingatkan hari ni keluarla keputusankan..jadi malam tadi pun dah lama sangat tak tido awal semenjak 2 menjak peraduan ni berlangsungkan..hari2 tido kul 2- 3 pgi…jadi malam tadi aku pun luruskan [...]

  • ” shaFEEN! oh..5h@feen! “

    ” shaFEEN! oh..5h@feen! “

    nurul shafeeni nama diberi.

    orang lembut tapi berhati-hati,

    diam-diam ubi berisi,
    tersalah cakap,terguris hati jawablah sendiri…
     
    inilah dia tunang kesayangan aku “NURUL SHAFEENI BTE.HAMDAN”
    aku kenal dia…macam yang aku ceritakanlah dulu ye yob…
    kalau nak tau bacalah entri kami dari awal hingga akhir nanti ye..

    dia ni seorang yang lembut,dan kelakar..
    ada masa tu aku pun tak fahm yob..dia ni ada 2 perwatakkan [...]

  • All Recent Articles