Undian Sudah Bermula!

Menarik dan menyeronokkan. Itulah perasaan kami sewaktu menghadiri sesi fotografi bersama 10 pasangan terakhir PERADUAN GERBANG CINTA MEGA UTUSAN MALAYSIA. Peraduan yang julung-julung kali diadakan ini menawarkan habuan berupa tajaan perkahwinan bernilai RM150,000 bagi pemenang tempat pertama. Pelbagai gaya dapat disaksikan tadi dan tentunya para pasangan pandai menawan pihak juri.

vote2

Dalam pada itu, pengiraan undian yang akan menentukan pasangan yang akan menjadi juara PERADUAN GERBANG CINTA MEGA UTUSAN MALAYSIA sudah bermula! Anda boleh memilih pasangan kesukaan anda dengan mengundi di bawah. Undian di laman wab Syokkahwin.com ini akan menyumbang ke atas 40% markah akhir.

Penaja rakan pintar Gerbang Cinta terdiri daripada Orked Art and Decoration, Mastar Catering, syokkahwin.com, MAEPS Management Sdn. Bhd., Picture Elements, Kampung Pengantin, jurusolek Afidah Khamis, T&T Boutique, Rumah Acara dan CJ Print.

Siapakah pasangan pilihan yang anda rasakan berhak untuk memenangi Peraduan Gerbang Cinta?

  • Izuddin Salleh & Qistina Nazri (13.0%, 1,247 Votes)
  • Afandi Isa & Nurfairuz Aina Kohar (13.0%, 1,244 Votes)
  • Faizul Azmi Abd. Razak & Noriedayu Norhashim (13.0%, 1,240 Votes)
  • Ashraff Azhari & Nurul Shafeeni Hamdan (13.0%, 1,238 Votes)
  • Faez Mokhtar & Annis Fadzreen Radzib (13.0%, 1,232 Votes)
  • Indra Mohd Zin & Norhidayah Adnan (9.0%, 881 Votes)
  • Akhbar Zakaria & Nurliyana Ahmad (9.0%, 848 Votes)
  • Zamizar Zakaria & Nursheilla Saida Abdullah (6.0%, 548 Votes)
  • Rizal Ali & Ainul Farha Ramli (5.0%, 513 Votes)
  • Shahril Ismail & Shah Rizul Irza Zulkiply (4.0%, 421 Votes)

Total Voters: 9,409

Loading ... Loading ...

SocialTwist Tell-a-Friend

Filed Under: Berita TerkiniDiari Finalis

Tags:




Entri menarik yang lain:

About the Author: FayZ adalah merupakan penulis buku popular perkahwinan "Rahsia Selebriti Berkahwin Pada Bajet RM 25,000" terbitan Truewealth Sdn. Bhd.


RSSComments (622)

Leave a Reply | Trackback URL

  1. atuk hebattt says:

    atuk pon nk ucapkan TAHNIAH & TERIMA KASIH kpada semua penganjur
    coz telah mewujudkan pertandingn ini..

    secara x lgsg, dapat mgeratkan silaturrahim antara pasgn n pengundi di blog ini…

    TAHNIAH SEMUA…

  2. faez says:

    btul tu tok..

    takkan nk tunggu raya je baru nak minta mahap.. haha..

  3. Bukan Sape2 says:

    I setuju sgt dgn Anak Mata…Support Anak Mata..

    Kami pemerhati hanya inginkn yg terbaik dari semua finalist…bkn cara xbaik..

    Sape makan cili,dia mmg terasa pedasnya..Lebih Hangat Daripada Biasa..

  4. -CAHAYA WANNIS- says:

    VOTE FOR AF
    VOTE FOR FANNIS
    VOTE FOR AF
    VOTE FOR FANNIS
    VOTE FOR AF
    VOTE FOR FANNIS

  5. -CAHAYA WANNIS- says:

    SAKIT2 LEPAS OPERATE PN SANGGUP VOTE AF NIH..HEHEHE…LAUK LEBIH NTI YE..HEHEHE

    VOTE AF VOTE FANNIS VOTE AF VOTE FANNIS

    FOREVER AS ONE LOVE….AF

    ANNIS FADZREEN RADZIB & MOHD FAEZ MOKHTAR

  6. Ramzul Ipoh says:

    Jom kawan2 kita sama2 vote untuk Akhbar Zakaria & Nurliyana Ahmad…..

    Vote untuk membina masjid…

    come on kawan2…

    Ramzul….

  7. annis says:

    peraduan ini sudah smpi ke penghujungnya.. byk kenangan bersama kami.. penat lelah kami sepanjang ini menjadi satu kenangan yg x dpt dilupakan.. ia akn menjadi memori terindah kami.. bersama sumer yg terlibat didalam menjayakn program AF.. thanks so much dear..

    to all finalist good luck kami ucapkan.. kami dr AF meminta maaf sekiranya ada terkasar bahasa dan sbgainya..

    peraduan ini juga mengeratkn silaturrahim sesama kita.. drpd x kenal, da kenal kan.. ramai2kn kawan.. :)

    drpd entry n video lah yg kami dapat hasilkn buat tatapan anda semua.. semua kisah kami terdapt dalm entry serta video yg diupload..
    terima kasih kepada sume yg menyokong kami selama ini.. tq kerana sanggup berkorban masa, tenaga, wang ringgit demi AF..

    terharu sangat bila terkenangkn kembali saat-saat kami meraih undi.. menjayakn program bersama2.. u all memang best..!!!

    ada masa kita berjumpa lagi.. terima kasih semua crew af, famili, voters, penyokong AF… I LOVE U ALL.. :)

  8. annis says:

    CAHAYAWANNIS:
    nk aym tmbah x? hiihiii ubat jgnluper makn ya.. semoga cepat sembuh..

    VOTE AF..VOTE AF..
    kelantan ok? t da shat jgn luper dtg umh yer.. from kelantan, landing at seremban.. kamu mesti kuat yer.. nanti cepat sembuh.. :)

    VOTE AF..VOTE AF.. VOTE AF..
    FANNIS pon boleh.. EZNIES pon boleh.. :)

  9. atuk hebattt says:

    pantun semangt tok semua finalis, yg pnting untuk AF..

    It’s ok,
    It’s alright,
    Come on AF,
    Fight fight fight!!!!

    p/s ~ ni pantun atuk time main volleyball pringkt antarabangsa dulu..huhuhu..

  10. -CAHAYA WANNIS- says:

    uit atuk main volleyball?waah..sekapal la kita..huhu

  11. -CAHAYA WANNIS- says:

    wakakaka…ayam lebih ye nti..hehe..ubat da mam da td..pedih je skit tempat tebuk.

    kelantan ok..sini ok aja..banjir tempat lain..tempat cahaya wannis selamat..bercahaya lg dgn cahaya cinta AF..

    Insya Allah Cahaya Wannis akn sampai semban..pjg umo akn sampai..

    yeah..FANNIS oley..EZNIES oley

    VOTE FOR AF

  12. -CAHAYA WANNIS- says:

    TEAM AF..AF,CREW,FAMILY,VOTERS…

    ALL DA BEST..KITA DA BUAT YG TERBAIK..AF DA FIGHT,CREW DA BERTUNGKUS LUMUS,VOTERS DA PN VOTE….SUME DA BT YG TERBAIK..YG PENTING,KITA SUME BERSATU ATAS NAMA AF..

    AT LEAST INI SUME MENGERATKN SESAMA KITA..ITU HADIAH YG PALING BERMAKNA UTK SEMUA..YG X TERNILAI HARGANYA..

    APA PN,KEPADA SEMUA TOP 10,TAHNIAH KERANA BERJAYA TERSENARAI DLM TOP 10..ANDA SEMUA SEMEMANGNYA ADALAH PEMENANG..

    KEPADA AF,TAHNIAH..DOA CAHAYA WANNIS,SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT..XLEH NK PANTUN DA,PALA KNA TEBUK,IDEA HILANG.HUHUHU

    ALL DA BEST FOR ALL ESPECIALLY AF..GUD LUCK

  13. ning says:

    Everybody outhere come on vote for

    QD QD QD QD QD QD QD UNDI

  14. Pakcik Kayo says:

    tahun depan buat lagi pertandingan cmni..bykkn promosi..format pertandingan pn bleh ubah jd lebih menarik..open voting..br kita dpt tau pasangan mana lebih layak..candidates kna byk buat kje la,lebih expose pd masyarakat..sume org leh undi xkira byk mana skalipn.

  15. sis says:

    tahniah kepada semua finalis…
    anda semua hebat- hebat belaka…..

    apapun diucapkan terima kasih kepada pengundi Afandi & Aina……
    Jasa u all dikenang ….

    to aina & Afandi….
    Sis & hubby mengucapkan congratulation diatas pencapaian u all berdua
    hopefully u all akan berdua gembira ceria sejahtera selamanya…

    apapun….
    this will be kenangan yang paling tak terlupakan….

    hepi forever……………………

  16. jarum emas says:

    Selamat Evening…
    huh akhirnya aku dapat juga masuk website ni…sibuk dua hari ni..Aku baca Berita Terkini kata hari 22/11/2009 (Isnin) jam 10.00 malam. Adalah hari terakhir mengundi..Akhirnya tamat juga perang undi ini.. Maknanya poster-poster undi dah boleh diturunkan. Aku sebagai kawan kepada afandi mengucapkan ribuan terima kasih kepada pengundi-pengundi budiman kerana mengundi afandi n aina… Budi tuan/puan Allah sahaja yang balas…kepada finalis lain jangan mengaku kalah kerana ini baru undian… yang lain ditentukan oleh juri yee. senyum sikit ye

  17. anak mata says:

    HAI SEMUA2..

    UNDIAN SUDAH DITUTUP KAN..SO MARILAH RAMAI2 KITA SINGGAH BLOG PASANGN2 DI SYOKKAHWIN INI UNTUK MEMBUAT PNILAIAN SENDIRI..SEELOKNYA TINGGALKAN COMMENT ANDA UNTUK MEMUDAHKAN JURI MEMILIH SAPA YANG TERBAIK…

    THANKS FOR UR SUPPORT!!!

  18. afandi n aina (MAnNA) says:

    Salam kepada semua pelayar Gerbang Cinta
    Saya dan tunang saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada sahabat-sahabat di luar sana yang mengundi saya sehingga ke penghujung proses undian ini. Moga Allah memberikan kebaikkan kepada tuan/puan dengan kesejahteraan kehidupan. Terima kasih kerana bersama-sama kami menjayakan program ini…kepada rakan-rakan finalis terima kasih kerana sama-sama memberikan saingan yang sengit.

  19. anak mata says:

    PERATUSAN UNDIAN SEMALAM AMAT MENGEJUTKAN!!

    TP KITA TUNGGU KEPUTUSAN JURI YA…

    JENG..JENG..JENG…

  20. liyaa says:

    SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA KEPADA PASANGN AF – ANNIS & FAEZ :) DAN TAK LUPA JUGA KEPADA PASANGAN YANG LAIN… :)

    ~ Izuddin Salleh & Qistina Nazri
    ~ Afandi Isa & Nurfairuz Aina Kohar
    ~ Ashraff Azhari & Nurul Shafeeni Hamdan
    ~ Faizul Azmi Abd. Razak & Noriedayu Norhashim
    ~ Indra Mohd Zin & Norhidayah Adnan
    ~ Akhbar Zakaria & Nurliyana Ahmad
    ~ Zamizar Zakaria & Nursheilla Saida Abdullah
    ~ Rizal Ali & Ainul Farha Ramli
    ~ Shahril Ismail & Shah Rizul Irza Zulkiply

    KEEP IN TOUCH :0 ;) :) )

  21. akma.. says:

    salam..

    kepada saudara mara,rakan taulan especially semua rakan2 di facebook,friendster,myspace..and to all my office mate,school mate,college mate..terima kasih x terhingga kerana membantu untuk support cousin sayer Afandi @ Nurfairuz aina kohar..semoga kalian semua dikurniakan rezeki yang melimpah ruah..amin…

  22. 4 ollz dak2 sktma,jay bee yg ade intenet…don’t forget 2 vote cikgu kita iaitu cikgu faez mokhtar bersama ngan tunangnye…kak anees…undi tau…supaya cikgu kita dpt kahwin ala2 grand gitu…hihihi…

Leave a Reply