Featured Articles

Rahsia SATU JANJI…

Share  Assalamualaikum buat semua….haa…keputusan gerbang cinta dah pun diumumkan…alhamdulillah saya dan Min telah berjaya mendapat tempat ke-4…ni semua adalah rezeki dari Allah…kami bersyukur sgt2 atas kejayaan ni…trima kasih diucapkan kepada semua yang telah memberi sokongan kepada kami berdua… Entri sebelum2 ni saya ada berjanji utk menguraikan apa yang terdpat pada kad ‘SATU JANJI’ yang telah [...]

Terima Kasih Kepada Semua…

Share “Subhanallah..masyaallah..lailahaillallah..” inilah ungkapan pertama yang keluar dari mulutku..hilang kata2 untuk berbicara yang tinggal hanyalah doa kesyukuran pada yang Maha Esa atas pemberian yang sangat bermakna buat kami.. Alhamdulillah kami dikejutkan dengan panggilan dari pihak utusan pada pagi 27/01/2011..pihak utusan menelefon tunangku Danial memberitahu berita yang sangat mengejutkan..Mula-mula aku memang tak percaya kerana tunangku memang [...]

Debaran Gerbang Cinta Musim Ke 2

Share Salam kepada semua.. Tinggal beberapa hari sahaja lagi keputusan pertandingan Gerbang Cinta Mega Utusan Musim ke 2 ini akan diumumkan..Pastinya kesemua finalis berdebar-debar menantikan keputusan dari pihak juri..semoga berjaya buat semua finalis..Jangan lupa pesanan Ketua Pengarang Kumpulan Utusan, Datuk Aziz Ishak bahawa kita semua adalah pemenang..Walau apapun keputusannya nanti kami DANIAL & ILLYIANA berharap [...]

Kekanda Adinda..

Share Assalamualaikum semua… dah lama x mnulis dalam blog Gerbang Cinta ni…agak sibuk ckit kebelakangan ni…hehe.. di sini saya, Mohd Ridhuan dan pasangan Nur Yasmin ingin berkongsi dengan semua sebuah lagu yang tgh popular kat corong-corong radio sekarang ni…tajuk lagu ni ‘KEKANDA ADINDA’…nyanyian MONOLOQUE & ATILIA…best kan lagu ni…senyum je bile dgr… lagu ni serba [...]

aiZUra – Terima Kasih :)

Share Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia kepada semua pembaca setia blog Gerbang Cinta Musim ke-2. Proses pengundian telah pun tamat pada 20hb Januari 2011 yang lalu…dengan itu, berakhirlah Peraduan Gerbang Cinta Musim ke-2. Di kesempatan ini, aiZUra ingin merakamkan penghargaan serta ucapan terima kasih yang tak terhingga kepada semua pihak terutamanya pihak penaja, keluarga, saudara [...]

BERAKHIRNYA JELAJAH GERBANG CINTA MEGA UTUSAN MUSIM KE 2

ShareAssalamualaikum dan salam sejahtera buat semua. Peraduan Gerbang Cinta Mega Utusan Musim Ke-2 sudah hampir ke penghujungnya. Tidak lama lagi sudah pasti kita akan mengetahui siapa bakal pemenang bagi musim ini. Sebelum pintu Gerbang Cinta Musim Ke-2 ini ditutup, semestinya kami ingin memohon maaf sekiranya disepanjang penglibatan kami dalam program ini ada melakukan salah dan [...]

gerbangcinta-ad-smaller468x60

IKLAN SYOKKAHWIN copy

« »

  • Other Recent Articles

  • ‘MAHLIGAI SAKINAH IMPIAN KAMI’

    ‘MAHLIGAI SAKINAH IMPIAN KAMI’

    Share“Gerbang Cinta Mega Utusan Musim ke-2 membina keluarga sempurna kerana menjadikan impian kami untuk membina mahligai SAKINAH yang berlandaskan Islam, iman dan ihsan menjadi kenyataan.” Inilah slogan yang kami karang diawal penyertaan dan membawa seribu harapan buat kami.. Membina sebuah keluarga bukanlah sesuatu yang mudah. Apatah lagi untuk membentuk sebuah keluarga yang sakinah. Namun, itulah [...]

  • TeRiMa kAsIh

    TeRiMa kAsIh

    Shareassalamualaikum wbt dan salam 1 Malaysia….hari ini merupakan hari terakhir undian dibuka kepada semua peminat Gerbang Cinta musim ke-2..di kesempatan ini..yana dan rizal ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang telah menyokong dan mengundi kami berdua sepanjang berlangsungnya undian ini…terima kasih tak terhingga dari kami kepada anda semua…terima kasih kepada keluarga terutamanya mama,papa,mak,abah,adik beradik..saudara [...]

  • Terima Kasih..Thank You..Syukran Jazilan..Kepada Semua..

    Terima Kasih..Thank You..Syukran Jazilan..Kepada Semua..

    Share Assalamualaikum….. Hai semua…..!!!! Nampaknya kita dah sampai ke penghujung sesi peraduan Gerbang Cinta Musim ke-2 nih….. Segalanya telah dilakukan dengan jayanya oleh semua pihak…. Dari pihak penganjur, pihak penaja hinggalah ke para peserta finalist… Semuanya memberikan yang terbaik untuk memeriahkan dan menjayakan peraduan ini…. Sekarang…. Debaran makin terasa bagi semua peserta finalist…. Tak lama [...]

  • Terima Kasih Kepada Semua…

    Terima Kasih Kepada Semua…

    ShareAlhamdulillah… Syukur kepada Allah, kerana dengan limpah kurnia dan rahmatnya semua pasangan top 10 finalis Gerbang Cinta musim 2 ini dapat melaksanakan tanggungjawab bagi misi terakhir ini dengan sempurna. Masing-masing telah bertungkus-lumus dan berusaha bersungguh-sungguh untuk menarik dan mempromosikan diri mereka kepada para pembaca dan penyokong sekaligus meraih undian daripda mereka melalui blog-blog penulisan dan [...]

  • saliNAS: Absence makes the heart grow fonder

    saliNAS: Absence makes the heart grow fonder

    ShareAssalamualaikum…Hai Semua Kawan-kawan dah baca tak entry Nasran yang sebelum ni? Yang ada gambar tulisan saya yang kurang comel di zaman muda remaja dulu..hehe..tulisan buruk pon ada hati nak conteng buku orang kan? Bila difikir-fikir balik rasa malu pun ada..tapi itulah kenangan..tak sangka pulak Nasran masih simpan buku tu sampai sekarang..sweet Let’s continue our story.. in Form 5, after dapat [...]

  • Kisah cinta Farid & Natalia ( Chapter 8, Final Chapter )

    Kisah cinta Farid & Natalia ( Chapter 8, Final Chapter )

    ShareAssalamualaikum semua… Salam bertemu kembali.Nampaknya hari pengundian semakin hampir ke penghujungnya.Kepada yang masih belum mengundi,teruskanlah mengundi pasangan yang anda minati.Undian anda sangat bermakna bagi kami dalam merealisasikan impian untuk menikmati sebuah perkahwinan yang Gilang Gemilang melalui Peraduan Gerbang Cinta ini. Seterusnya, ikutilah sambungan kisah cintaku bersama Natalia, iaitu chapter terakhir. ……..Alhamdulillah semuanya berjalan lancar sekarang. [...]

  • Hikmah sebuah Pengorbanan…

    Hikmah sebuah Pengorbanan…

    Share Assalamualaikum dan salam sejahtera utk semua… Diam tak diam dh hmpr sebulan kan website ni di buka..dan esok adalah hari terakhir utk anda semua mengundi kami peserta finalis Peraduan Gerbang Cinta Mega-Utusan Musim ke 2…mmg banyk pengalaman yg kami dpt kumpulkn sejak menyertai peraduan nie…boleh dikatakan semua nye manis2 la…ha…anda semua mesti dh baca [...]

  • sambungan SOOPA DOOPA…

    sambungan SOOPA DOOPA…

    ShareAlhamdulillah, berjaya mencuri sedikit masa untuk sambung cerita semalam, selepas balik dari hari keluarga FPP, “photoshoot” finalist Gerbang Cinta 2 berlangsung. Semuanya berjalan lancar, sehingga finalist GC 2 menjadi muka depan sisipan MEGA aku begitu sibuk hingga tak perasan muka sendiri di akhbar tersebut. Hanya selepas mendapat anggilan telefon dari tunangku, barulah aku tau tentang [...]

  • Resepi Kebahagiaan

    Share Salam kepada semua..diharap anda semua sihat sentiasa… Dah agak lama nana x post sbb  terlalu busy dengan kerja..Terima kasih kepada tunang tercinta DANIAL sebab memahami kesibukan nana.. Tinggal 1 hari sahaja lagi untuk mengundi..Alhamdulillah ramai yang beri sokongan buat kami..Yang dah mengundi terima kasih yang tak terhingga dari kami dan yang belum mengundi, teruskan [...]

  • Lagu Yang Bermakna Dariku Untukmu

    Lagu Yang Bermakna Dariku Untukmu

    Share Assalamualaikum semua… Moga semuanya sihat dan ceria selalu….Hari utk mengundi sudah hampir tiba di penghujungnya…Debaran semua finalis makin terasa..Haaa…Kali ni saya nak tujukan sebuah lagu nyanyian kumpulan In-Team pada Min di mana lagu ini sungguh bermakna kepada saya…Lagu ini pernah saya berikan kepada Min ketika mula-mula jatuh cinta pada dia dulu…Lagu ini juga telah [...]

  • Debaran Kian Terasa…

    Debaran Kian Terasa…

    ShareAssalamualaikum… Hai kawan2 semua. Pejam celik, pejam celik, kita dah nak sampai penghujung Gerbang Cinta musim ke 2. Hari Khamis ini hari yang terakhir mengundi dan insyaAllah, pada minggu hadapan, keputusan akan diketahui. Kepada kawan2 yang masih belum atau ingin mengundi Yaya dan Farid serta teman2 finalis kami yang lain, cepat2 lah mengundi kami semua [...]

  • aiZUra : Cinta 2 Benua

    aiZUra : Cinta 2 Benua

    ShareAssalamualaikum dan Salam 1 Malaysia… Masa berlalu dan kini hanya tinggal 2 hari sahaja sebelum undian berakhir pada 20 Januari 2011… Jom… kita ikuti sambungan kisah aiZUra.. Hampir dua tahun aiZU bekerja di luar negara dan sepanjang masa itu jugalah aiZUra jarang berjumpa.  Perhubungan menerusi telefon juga agak terbatas kerana masalah liputan dan kos yang [...]

  • Pertemuan Penuh Bermakna…

    Pertemuan Penuh Bermakna…

    Share Assalamualaikum semua… Diharapkan semua pembaca blog Gerbang Cinta sihat dan ceria selalu… Dah baca entri yang lalu?? Okaylah…. Seperti yang dijanjikan…. Pada kali nih Min nak ceritakan pulak bagaimana detik pertemuan Min dgn mak ayah Dhuan….. Apa yang pasti….. Apa yang Dhuan rasakan Min rasakan jugak… Berdegup jantung nih saat nak jumpa mak ayah [...]

  • CINTA ITU INDAH-EPISOD 4 AKHIR

    CINTA ITU INDAH-EPISOD 4 AKHIR

    ShareEPISOD AKHIR – TUNANG Aku masih merenung matanya..Aku masih melihat pipinya bertukar merah..Aku masih ternanti-nanti jawapan darinya..Bagaimana jikalau dia menolak pelawaan aku untuk memperisterikan dia? Bagaimana jikalau dia menerima pulak? Apa yang perlu aku lakukan seterusnya? …….Suasana masih sepi..Sepi sesepinya..Tiada kata-kata yang kedengaran.Hanya deruman angin yang kedengaran..Aku masih menunggu…sehinggalah… “Awak..Saya setuju.” kata si dia..“Hah!!Apa dia??” [...]

  • SUKA DUKA SUPAA DOOPAA GERBANG CINTA 2

    SUKA DUKA SUPAA DOOPAA GERBANG CINTA 2

    ShareSUKA DUKA SUPAA DOOPA GERBANG CINTA 2 Aku beritahu mereka di ofis, yang aku mahu ke bilik computer pensyarah, untuk siapkan dokumentasi pengajaran. Selepas semuanya selesai, aku singgah di bilik rehat pensyarah, rancangnya untuk membaca surat khabar dan melihat perkembangan bisnes dan ekonomi Negara. Memang sudah menjadi lumrah, aku tidak minat membaca tabloid yang banyak [...]

  • Cinta Nan Indah…

    Cinta Nan Indah…

    Share Assalamualaikum & salam ceria buat semua pembaca blog syokkahwin nie… Semoga semua dalam sihat sejahtera… emm lagi 3 hari tempoh undian akn berakhir kan..cepat sungguh msa berlalu huhu.. Sebelum saya(Ainie) meneruskan dgn celoteh saya…sya ingin mhon maaf pd sume krna dh lma tak buat post baru…maklum la awl thun byk lak keje kn..sori ye [...]

  • aiZUddin & aZUra

    aiZUra: Istimewa

    ShareAssalamualaikum & Salam 1 Malaysia!…Moga semua dalam keadaan sihat sejahtera dan ceria selalu.. Tinggal 3 hari saja lagi untuk mengundi pasangan yang anda rasakan wajar untuk memenangi Peraduan Gerbang Cinta Musim Ke-2… Jom!  Ramai2 kita undi aiZUra! Entry aiZUra kali ni amat istimewa…Saksikan video yang memaparkan kisah aiZUra ketika zaman kanak-kanak, zaman persekolahan, pertemuan semula selepas 8 [...]

  • Kisah Cinta Farid & Natalia ( Chapter 7 )

    Kisah Cinta Farid & Natalia ( Chapter 7 )

    Share Assalamualaikum sahabat semua , ikutilah sambungan kisah cintaku bersama Natalia. …..Kesihatan ibuku semakin pulih. Alhamdulillah semuanya berada dalam keadaan baik setakat ini. Aku berharap agar keadaan ini dikekalkan sampai bila-bila.Namun tuhan maha berkuaasa.Dialah yang menentukan segala-galanya Kami sekeluarga bukan sahaja menjaga kesihatan ibu, tetapi juga emosi beliau.Beliau amat mudah tersentuh hati, justeru segala perbuatanku [...]

  • aiZUddin + aZUra = aiZUra

    aiZUra & Gerbang Cinta

    ShareSalam 1 Malaysia…Salam Ceria kepada semua pembaca setia blog Gerbang Cinta Jom, ikuti ringkasan perjalanan aiZUra & Peraduan Gerbang Cinta Musim ke-2…. Dari peringkat awal, sebanyak 10,000 borang penyertaan diterima dari orang ramai…saringan dilakukan dari masa ke masa…sehinggalah aiZUra berjaya sampai ke peringkat akhir sebagai Finalis..Alhamdulillah.. Bermula dengan Kursus Keluarga Sakinah & Ujian Bertulis dan [...]

  • All Recent Articles